Göz Kırparken Walter Murch  - Kitap

Göz Kırparken

2. Baskı, 
Mart 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
131
Barkod:
9789756176122
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Amerikan ve İngiliz Sinema Akademileri tarafından birçok kez ödüllendirilmiş bir kurgucu, ses tasarımcısı aynı zamanda bir yönetmen ve senaryo yazarı olan Walter Murch'un kitabı, film kurgusu üzerine canlı, çok yönlü ve düşünmeye iten bir deneme.
Murch kitabında kurguyla ilgili en temel soru olabilecek "Kesmeler neden ve nasıl işe yarar?" sorusuyla başlayarak, okuru bir filmi kesmenin estetik ve pratik sorunlarına ilişkin harika bir yolculuğa çıkarıyor. Bu yolculuk boyunca kurguda devamlılık ve devamsızlık, rüya görmek ile gerçek yaşam, "iyi" bir kesmenin ölçütleri gibi kavramların yanısıra hem bir tür kesme, hem de kesme anı için bir işaret olarak gördüğü "göz kırpma" üzerine düşüncelerini açıklıyor. Ayrıca, bilgisayar temelli kurgunun bugünkü durumu üzerine ayrıntılı bilgilerle sinemanın geleceğine de bakıyor.
Walter Murch; Sohbet, American Graffiti, Julia, Kıyamet, Baba III, Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği, House of Cards, Hayalet, İngiliz Hasta, Yetenekli Bay Ripley, Soğuk Dağ gibi sayısız filmin kurgusunda veya ses tasarımında çalışmıştır.
Kitapla İlgili Kategoriler