KPSS Kamu Yönetimi, Soru Bankası M. Akif Özer  - Kitap

KPSS Kamu Yönetimi, Soru Bankası

1. Baskı, 
Mayıs 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
424
Barkod:
9786054378326
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS; 18. 03. 2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik ve bu Yönetmelik uyarınca Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM Başkanlığı tarafından hazırlanan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar hükümlerine göre yapılmaktadır.
Devlet memurluğuna olan ilginin hayli arttığı günümüz şartlarında KPSS sınavı da oldukça önemli hale gelmiştir. Özellikle A grubu kadrolar için KPSS sınavında yüksek puan almak, ilk elemeyi geçmek açısından bir zorunluluk olmuştur.
Ülkemiz kamu yönetiminde A grubu kadrolara yönelik KPSS sınavı; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlıkları, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlilik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanacaklar için yapılmaktadır. Bu kadrolar sadece müfettişlik, denetmelik, uzmanlık, kontrolörlük gibi özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belli bir yetiştirme programı sonrası yeterlilik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevleri kapsamaktadır.
KPSS sınavından sonra ayrıca ikinci bir yazılı ve/veya sözlü sınav ilgili kurumlarca yapılabilmektedir. Kurumlar A grubu kadrolar için yapacakları giriş sınavlarına atama yapacakları kadro ve pozisyonların 4 katına kadar aday çağırmaktadırlar. Yönetmelik kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşları, A grubu kadrolar için, yönetmeliklerine göre ya sadece KPSS sonuçlarını göz önünde tutarak doğrudan atama yapabilmekte veya KPSS sonuçlarına göre belirleyecekleri bir puan üzerinde puan almış adayları çağırarak giriş sınavlarını kendileri yapmakta ve bu giriş sınavının sonuçlarına göre personel almakta ve atama yapmaktadırlar.
Görüldüğü gibi yeni dönemde kamu yönetiminde kariyer mesleklerine girmenin ilk ve zorunlu şartı KPSS sınavlarında başarı olmak olmuştur. Mezunlarımız, yeni fakülteyi bitirecek olan öğrencilerimiz veya çalıştığı yerden memnun olmayan ve daha iyi bir kuruma geçmek isteyen birçok kişi, her yıl KPSS sınavının açılmasını beklemektedirler. Herkes, bu sınavdan iyi bir sonuç almak için ciddi hazırlıklar yapmakta hatta birçoğu KPSS kurslarına gitmektedirler. Adeta ÖSS sınavı gibi çok önemli hale gelen bu sınav, öğrencilerimizde hatta velilerinde bir stres kaynağı haline gelmiştir.