Uluslararası Özel Hukuk Andlaşmaları Prof. Dr. Işıl Özkan  - Kitap

Uluslararası Özel Hukuk Andlaşmaları

1. Baskı, 
Nisan 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
283
Barkod:
9786053130727
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
325,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"Uluslararası Özel Hukuk Andlaşmaları" konulu eser, bu alanda çalışan tatbikatçıların ve bilim insanlarının yararlanabileceği değerli bir kaynak niteliğini taşıyor. Gerçekten de "Andlaşmalar Hukukunun Genel Esasları" nın ortaya konduğu birinci bölümde 1969 da imzalanan Viyana Andlaşmalar Hukuku Sözleşmesi'nin genel esasları hatırlatıldıktan sonra "Andlaşmaların Çatışması ve Çözüm Yolları" üzerinde durulmakta. Bir andlaşmada yer alan hükümlerin bir başka andlaşmayla çatışan hükümler içermesi, diğer hukuk kaynakları ile çatışması gibi durumlarda ne yapılabileceği, çatışma kuralları açısından izah edilmekte, daha sonra çatışma kuralı olmayan andlaşmalar değerlendirilmekte. Bu arada andlaşmalarda öngörülen çekincelerin nasıl yorumlanabileceği de aydınlatılmakta.
Uluslararası Kamu Hukuku ve Özel Hukuk İlişkileri, Lex Mercaîoria ve irade serbestisi başta olmak üzere tüm konular ayrıntılı olarak irdelenmektedir.
Aile Hukuku konusundaki sözleşmeler ele alınırken; Çocukların Korunması Hakkında Lahey Sözleşmeleri, Nafaka konusunda düzenlemeler, Avrupa Birliğinin çıkardığı 4/2009 sayılı Nafaka Tüzüğü gibi önemli noktalar incelenmiş.
Son bölümde "Uluslararası Özel Hukuk Andlaşmaları'nın Ulusal Hukuklarda Uygulanması" mukayeseli hukuk açısından değerlendirmekte ve Türk hukukunda çok sayıda Yargıtay kararına yer vererek uygulamacılara yararlı olacak zengin bir kaynak ortaya konmuş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Andlaşmalar Hukukunun Genel Esasları
.
Andlaşmaların Çatışması ve Çözüm Yolları Uluslararası Özel Hukuk
.
Andlaşmalarının Çatışması
.
Uluslararası Özel Hukuk Andlaşmalarının Ulusal Hukuklarda Uygulanması