X ve Y Kuşakları İle İş Hayatı Kübra Aygenoğlu  - Kitap

X ve Y Kuşakları İle İş Hayatı

1. Baskı, 
Temmuz 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
242
Barkod:
9786053151821
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
295,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmanın amacı X ve Y kuşağı çalışanlarının kurumsal iş hayatında birbirleriyle olan ilişkileri, uyumları, farklılıkları, beklentileri, çalışma tarzları ve prensipleri başta olmak üzere tüm iletişim şekilleri ve yöntemlerinin derinlemesine incelemektir. Bu iki kuşak çalışanlarının iş hayatında stratejik açıdan yönetilmesinin gerekliliği ayrıca tespitlerle vurgulanmıştır.
Araştırma iş hayatına yeni girmeye başlamış olan ve kısa süre sonra kurumlarda en büyük nüfusa sahip olacak Y kuşağı çalışanlarını ve şu anda lider konumunda olan X kuşağı çalışanlarını kapsamaktadır. Örnek uygulama, farklı sektörlerde faaliyette bulunan Türkiye'nin önde gelen kurumlarından birinde gerçekleştirilmiştir. Kuşakların, eğitim düzeyi, cinsiyeti, deneyimi gibi özellikler bazında incelenmiş olup X ve Y kuşaklarının stratejik yönetimi için kuşaklarının iş yaşamındaki konumlandırılmasının saptanması hedeflenmiştir.
Araştırmanın sonunda, X kuşağı yöneticilerinin bilinenin aksine Y kuşağı çalışanlarının çalışma tarzını benimsemiş olduğu ve Y kuşağı çalışanlarının beklentilerini kısmen karşılamaya başladığı saptanmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kuşakların Sınıflandırılması ve Dünya Nüfusu Kırılımları
.
Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kuşaklar Arasında Oluşan Bağ
.
Örnek Uygulama: İş Hayatında X, Y Kuşaklarının Konumlandırılması ve Stratejik Yönetimi