Hysteresis İktisadi Düşünce Okulları Tufan Samet Özdurak  - Kitap
Hysteresis

İktisadi Düşünce Okulları

3. Baskı, 
Mayıs 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
396
Barkod:
9786058086593
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
364,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu esere çalışırken dikkatin odaklanması gereken noktalardan ilki, kitabın dipnotlarında yer alan açıklamalara dikkat edilmesidir. Eserin dipnotları, varsayımların ve açıklamalarının desteklenmesi ile okulların gerekli noktalarda "karşılaştırmalı olarak" ortaya konulması amacını taşımaktadır.
İkinci olarak bu eserde yer alan her bir okulun mantığı, dönemi ve varsayımları diğer okullarla tez – anti tez bağlamında ele alınıp karşılaştırıldığında zihinlerde daha kalıcı olacaktır. Çünkü iktisat okullarının ortaya çıkışlarının ana nedeni, kendinden önceki okulların varsayımlarının geçersiz olduğunu ortaya koyarak, dönemin iktisadi konjonktürünü açıklamaktır.
Bu nedenle her bir bölümün sonuna karşılaştırma yapabilmek için pratik özetler ve karşılaştırma tabloları konulmuştur. Ayrıca bu baskıda okulların gerek kendi içerisindeki gerekse de okullar arasındaki bağlantıyı daha net kurabilmek için benzerlikler ve farklar tablolar halinde yine bölüm sonlarına eklenmiştir. Öte yandan da bunu başarabilmek için kitabın içerisindeki alt başlıklar neden – sonuç ilişkisi üzerinden birbirini tamamlamak amacıyla yeniden derlenmiş ve böylece kitabın pragmatik değeri artırılmıştır. Ayrıca bu baskıda okullar cephesinden bugüne kadar sorulmuş olan tüm sorular ince ayrıntıları ile açıklanarak mantığın daha iyi kavratılması sağlanmıştır. Okuyucular bölüm alt başlık varsayımlarını öğrendikten sonra bu özetler ve tablolar üzerinden pratik karşılaştırmalar yapabilirler ve hemen ardından da ilgili bölüm hakkında sorulmuş olan soruları çözüp açıklamaları okuyabilirler.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Merkantilizm
.
Fizyokrasi
.
Klasik Okul
.
Neo Klasik Okul
.
Keynesyen Okul
.
Monetarist Okul
.
Yeni Klasik Okul
.
Yeni Keynesyen Okul
.
Post Keynesyen Okul
.
Arz Yanlı İktisat
.
Reel Konjonktür Teorisi
.
Anayasal İktisat