Klinik Ebelik Uygulamaları İçin Cep Rehberi: Ebenin Etkinliği Lauren A. Dutton  - Kitap

Klinik Ebelik

Uygulamaları İçin Cep Rehberi: Ebenin Etkinliği

1. Baskı, 
Mayıs 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
10x19
Sayfa:
336
Barkod:
9786057895899
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Klinik ebelik uygulamalarına yönelik hazırlanan ve ebenin etkinliğini ortaya koyan bu cep rehberi, hem ebeler hem de kadın sağlığı alanında çalışan hemşireler için, ayrıca ebelik öğrencileri için, pek çok kanıta dayalı ve yenilikçi uygulamayı içerisinde barındırmaktadır.
Bu cep rehberinde; gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde yaşanan değişimler, kanıta dayalı uygulamalar, etik ve ahlaki yaklaşımlar, gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde görülen komplikasyonlar, gebelik ve doğum sürecinde ruh sağlığında meydana gelen değişimler, fetüsün büyüme ve gelişmesi, yenidoğan sağlığı ve komplikasyonları, gebelikte sık görülen sıkıntılar, tanı ve tedavi yöntemleri vb. gibi pek çok özgün konu anahtar olacak bilgiler ile ele alınmış.
DSÖ'nün 2030 yılına kadar Dünya genelinde ebelik eğitiminin kalitesinin artırılmasını ve 2020 yılının da hemşirelik ve ebelik mesleklerinin yılı olacağını deklare etmesi de bu meslek grubunun eğitiminin ve hizmet sunumunun, anne, bebek ve dolayısıyla toplum sağlığının güçlendirilmesinde ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler