Kablosuz Ağlar Alper Özbilen  - Kitap

Kablosuz Ağlar

1. Baskı, 
Kasım 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
140
Barkod:
9789756477793
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kablosuz Ağlar, okuyucuların kendi kablosuz çözümlerini geliştirip kendi kurulumlarını yapabilmesi, ağlarının güvenliğini sağlayabilmesi, Windows ve Linux’a özgü ayarlamaları sorunsuz biçimde yapabilmesi ve kablosuz ağ kavramlarına hâkim olabilmesi amacı ile bu konudaki büyük eksiklik düşünülerek kaleme alındı.
Konusunda Türkçe ilk ve şimdilik tek olan Kablosuz Ağlar konu hakkında hiç bilgisi olmaya okurlara ihtiyaçları olan tüm bilgiyi sağlayabilecek kapsamdadır. Bununla birlikte, konu hakkında kısıtlı bilgiye sahip okurları ise güvenli ve etkin bir 802.11 ağı oluşturabilecek veya mevcut ağındaki eksikleri fark ettirebilecek bir noktaya getirebilecek içeriğe sahiptir. Özellikle güvenlik konusu, kablosuz erişimin doğasından kaynaklı açıklar nedeniyle kritik bir konu olduğundan, kitap boyunca her yönüyle ele alınmıştır.
AirTies’ın desteği ile yayına hazırlanan Kablosuz Ağlar daha evvel Pusula Yayıncılık’tan çıkan Bilgisayar Ağları ve Güvenliği kitabının yazarı olan Alper Özbilen’in kendine özgü anlatımıyla okuyucusu ile buluşuyor. Kitapta 802.11, WiFi, WLAN, WiMAX, WEP, WPA, WPA2, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, Bluetooth, IrDa konularında teferruatlı anlatımlara, konuya uzak olanların bile anlayabileceği şekilde yer verildi.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kablosuz İletişimde Kullanılan Temel Kavramlar
.
Kablosuz Ağlara Özgü Üstünlükler ve Zorluklar
.
Kablosuz Ağ Bileşenleri ve Topolojileri
.
Kablosuz Ağ Standartları
.
Alan Taraması
.
Temel Şifreleme ve Doğrulama Kavramları
.
Güvenlik Açıkları ve Tedbirler
.
Windows WLAN Ayarları
.
Erişim Noktası Yapılandırılması