Teknolojik Proje Tasarımı Yrd. Doç. Dr. Hakan Şevki Ayvacı  - Kitap

Teknolojik Proje Tasarımı

2. Baskı, 
Ekim 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
322
Barkod:
9786055885977
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
228,00
İndirimli (%10):
205,20
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Son yıllarda ülkemizde yeniden yapılanan ilköğretim müfredatı Fen Bilgisi dersini Fen ve Teknoloji dersine dönüştürdü. Bunun yanı sıra Teknoloji ve Tasarım dersi ilköğretiı öğrencilerine okutulmaya başlandı. Bu dersin en temel hedeflerine bakıldığında, öğrencilere bilimsel süreç becerileri ve üst düzey zihinsel faaliyet becerileri kazandırmaya yönelik olduğu görülmektedir.
Tüm bunların ışığında teknolojik tasarım kavramı birbirini sıra ile takip eden ve birbirine bağımlı "hayal–projelendirme–üretim" zincirinden oluşur. Bu zincirden hiçbir parç birbirinden ayrı düşünülemez (FTT,2006). Zincirin bu parçaları ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıflan "düzen–kurgu–yapım" olarak değiştirilerek üç kuşak halinde eğitim programında yerini almıştır.
Bu bağlamda bu kitap öğretmenlerimize teknolojik tasarım aşamalarında neler yapmalar gerektiğini örnekler üzerinden yola çıkarak anlatmayı amaçlamakta ve öğrencilerimize
teknolojik tasarım sürecinde proje üretmede, problem belirlemede ve ürüne dönüştürmede temel bir kaynak ve rehber oluşturmaktadır.