Avukatlık Sözleşmesi Özcan Günergök  - Kitap

Avukatlık Sözleşmesi

3. Baskı, 
Mart 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
428
Barkod:
9789754647280
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
2. baskı
Mayıs 2009
89,00
44,90 (%50)
Kitabın Açıklaması
"Avukatlık Sözleşmesi" konulun kitabın ilk baskısı üzerinden on yılı aşkın bir süre geçti. Bu süre zarfında avukatlık mesleği ile ilgili bir çok kitap yayımlanmasına rağmen, hala sözleşme ilişkisini bütün olarak ele alan ve borçlar hukuku çerçevesinde inceleyen bir başka eser kaleme alınmamıştır.
Kitabın ikinci basıdan sonra 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu yürürlüğe girmiştir. Eserde vekalet sözleşmesine ilişkin bilgilerin bu çerçevede yeniden ele alınması gerekmiş ve bu baskıda kitap yürürlüğe giren Türk Borçlar Kanunu ile uyumlu hale getirilmiştir. Gene ikinci basıdan sonraki Yargıtay kararları taranmış ve önemli görülenler kararlar kısmına eklenmiştir.
Giriş bölümü ile başlayan bu çalışmada, birinci bölüm altında birinci paragrafta avukatlık sözleşmesinin hukuki niteliği, ikinci paragrafta avukatlık sözleşmesinin unsurları, üçüncü paragrafta avukatlık sözleşmesinin kurulması, dördüncü paragrafta avukatlık sözleşmesinin diğer iş görme sözleşmeleriyle karşılaştırılmasına yer verilmiştir. İkinci bölüm altında beşinci paragrafta avukatın borçları (yükümlülükleri), altıncı paragrafta müvekkilin borçları ele alınmıştır. Üçüncü bölümde yedinci paragrafta avukatın sorumluluğunun şartları, sekizinci paragrafta sorumluluğu etkileyen hususlar, dokuzuncu paragrafta ise, avukatlık sözleşmesinden kaynaklanan itilaflarda yargılama usulü incelenmiştir. Dördüncü bölümde onuncu paragraf avukatlık sözleşmesinin sona ermesine ayrılmıştır. Çalışmanın sonuç bölümünde ise, varılan sonuçlar özetlenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Avukatlık Sözleşmesinin Hukuki Niteliği, Unsurları, Kurulması, Diğer İş Görme Sözleşmeleriyle Karşılaştırılması
.
Avukatlık Sözleşmesinde Tarafların Hakları ve Borçları
.
Avukatın Sorumluluğu
.
Avukatlık Sözleşmesinin Sona Ermesi