Diğer Sağlık Personeli Sınavı Ders Notları İşyeri Hemşiresi Gülay Şengel  - Kitap

Diğer Sağlık Personeli Sınavı Ders Notları İşyeri Hemşiresi

1. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
230
Barkod:
9789756428795
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
30 Haziran 2012'de 28339 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI iş hayatına önemli düzenlemeler getirmiştir. Bu yasanın en büyük aktörleri olan İş Güvenliği Uzmanları, İşyeri Hekimleri ve İşyeri Hemşireleri belgelendirilme sürecinin önemli bir basamağı da sınavlardır. Diğer Sağlık Personeli, İşyeri Hemşiresi belge sınavına hazırlıkta adaylara çok faydalı olacağına inandığımız ve içerik bakımından da sorumlu oldukları başlıca mevzuat ve ders notlarından oluşan bu kaynak hazırlanmıştır.
Diğer Sağlık Personeli eğitiminin amacı; diğer sağlık personeli olmak isteyen ve İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda uygun niteliklere haiz kişilerin mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri ve mevzuatta öngörülen görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli iş sağlığı ve güvenliği bilgisini kazandırmaktır. Bu temel amaç çerçevesinde, bu eğitim programı ile işyerlerindeki fiziksel, kimyasal, biyolojik, psikososyal, ergonomik ve benzeri tehlike kaynaklarından oluşan risk etmenlerine ve korunma tedbirlerine yönelik bilginin yanı sıra temel hukuk ve iş hukukuna dair ayrıntılı bilgi verilmesi amaçlanmıştır.
Diğer sağlık personelinin mesleklerini işyerinde icra ederken İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda görev, yetki ve sorumluluklarının aktarılması amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İş Sağlığı ve Güvenliğinin Kavram ve Kurallarının Gelişimi
.
Dünyada ve Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kültür
.
Temel Hukuk ve İş Hukuku
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği
.
SGK İş Kazası İstatistikleri
.
2013 SGK İş Kazası İstatistiklerinin Analizi
.
Meslek Hastalıkları
.
İş Sağlığında Güncel Konular
.
İlgili Yönetmelikler