TFRS Kapsamında Finansal Durum Tablosu (Bilanço) ve Duran Varlıklar İçin Muhasebe Uygulamaları Doç. Dr. Şakir Dızman  - Kitap
TFRS Kapsamında

Finansal Durum Tablosu (Bilanço)

ve Duran Varlıklar İçin Muhasebe Uygulamaları

1. Baskı, 
Aralık 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
155
Barkod:
9786053277835
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
105,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta; Türkiye Finansal Raporlama Standartları(TFRS)'na uygun olarak oluşturulan Tekdüzen Hesap Planı Taslağı ile TFRS'lere uygun olarak Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu(KGK) tarafından 07.06.2013 tarihinde yayınlanan Münferit Finansal Durum Tablosu(Bilanço) esas alınarak incelemeler ve Duran Varlıklar'a ilişkin muhasebe uygulamaları yapılmış.
Kitabın birinci bölümünde, TFRS kapsamında Finansal Durum Tablosu(Bilanço) ele alınmış. Bu bölümde, önce Resmi Gazete'de 20.05.2013 tarihinde yayınlanan Bilanço ele alınmış, daha sonra KGK tarafından 07.06.2013 tarihinde yayınlanan Bilanço ayrıntılarıyla gösterilmiştir. Aynı bölümde, Tekdüzen Hesap Planı Taslağı tüm hesapları kapsayacak şekilde belirtilmiş.
İkinci bölümde, Tekdüzen Muhasebe Sistemi Hesap Sınıflarının işleyişi, Bilanço Hesap Sınıfları, Gelir Tablosu Hesap Sınıfı, Maliyet Hesap Sınıfı ve Nazım Hesaplar Hesap Sınıfı açısından ayrı ayrı incelenmiş.
Üçüncü bölümde ise, Bilançoda yer alan Duran Varlıklar Hesap Sınıfına ait tüm hesap grupları içerisindeki hesaplar için örnek muhasebe uygulamaları yapılmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türkiye Muhasebe Standartları(TFRS) Kapsamında Finansal Durum Tablosu(Bilanço)
.
Tekdüzen Muhasebe Sistemi Hesap Sınıfları ve İşleyişleri
.
Duran Varlıklar Hesap Sınıfı Muhasebe Uygulamaları