Kamu Yönetimi Araştırması Yrd. Doç. Dr. Turgay Ergun  - Kitap

Kamu Yönetimi Araştırması

1. Baskı, 
Ocak 1992
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
150
Barkod:
9789757669289
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
10,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünce gerçekleştirilen Kamu Yönetimi Araştırması, yönetim sistemimizi geliştirmek üzere bugüne dek yapılmış olan çalışmaları, bunların uygulanma durumları ile kamu yönetiminin var olan sorunlarının saptanmasını ve yönetimde yapılması gerekli yeni düzenlemeleri ortaya koymayı amaçlamaktadır.
Kamu Yönetimi Araştırması Genel Raporu Haziran 1991'de Enstitümüzce yayınlanarak Türk kamu yönetiminin ve araştırmacıların yararlanmasına sunulmuştur. Kamu Yönetimi Araştırma Projesinde öngörülen amaçları gerçekleştirebilmek ve Genel Raporun hazırlanmasını sağlayabilmek yönünden 7 alt araştırma grubu kurulmuştu. Bu araştırma grupları şunlardır: Merkezi Yönetim, Mali ve Ekonomik Kuruluşlar, Avrupa Topluluklarına Yönetsel Uyum, Taşra ve Yurtdışı Kuruluşları, Yerel Yönetimler, Personel Rejimi, Bürokratik İşlemlerin Basitleştirilmesi. Genel Rapor hazırlanırken sayılan bu grupların raporlarından geniş ölçüde yararlanılmış olmakla birlikte, belli konularda grup raporları ile Genel Rapor arasında farklılıklar görülebilecektir. Genel Raporda yönetimin yapı ve işleyişine bütüncül açıdan yaklaşılarak, sistem içi yönetsel tutarlığın sağlanmasına özen gösterilmiştir.
Kamu Yönetimi Araştırma Projesinin asıl ürünü Genel Rapor olmakla birlikte, ilgililerin ve araştırmacıların yararlanabilmeleri açısından araştırma grup raporlarının da yayınlanmasının uygun olacağı düşünülmüştür. Bu düşünceyle Mali ve Ekonomik Kuruluşlar Araştırma Grubu Raporunu yayınlıyoruz. (Sunuş’tan)