Türkiye'nin İnsan Hakları Sorunu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Işığında Durmuş Tezcan, Mustafa Ruhan Erdem, Oğuz Sancakdar  - Kitap

Türkiye'nin İnsan Hakları Sorunu

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Işığında

2. Baskı, 
Şubat 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23.5
Sayfa:
672
Barkod:
9789753477390
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Şubat 2004'te ikinci baskısını yapan kitap, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin içtihatlarından çıkarılacak somut dersleri vurgulamak ve ülkemizin insan hakları öğreti ve uygulamasına katkıda bulunmak amacıyla yazılmıştır. Çalışmada, insan hakları öncelikle tarihsel süreç içerisinde ele alınmış, çeşitli yönleri gerek iç hukukta ve gerekse uluslararası hukukta korunma açısından değerlendirme konusu yapılmıştır. Özellikle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve eski protokollerde güvence altına alınan insan haklarının kapsamı, Türkiye'ye yapılan başvurular açısından ele alınmış, yer yer sözleşmeye taraf diğer devletlere karşı yapılan başvurulara ilişkin önemli kararlar da göz önünde bulundurulmuştur.
Bu kitap, Avrupa ile bütünleşme sürecine giren Türkiye'de son zamanlarda en güncel konulardan birisi haline gelen Türkiye'nin insan hakları sorununun anlaşılabilmesi ve bu tür ihlallerin en alt düzeye indirilebilmesi yönündeki çabaların bir sonuç verebilmesi için, insan hakları ile ilgili Türkçe yayınların artması gerekliliği ile yazılmış detaylı bir çalışmadır. Polis Meslek Yüksek Okullarında okutulan İnsan Hakları dersi programına uygun olarak hazırlanmıştır.