Judex Adli ve İdari Yargı Hakimlik Sınav Soruları Veysel Kaya  - Kitap

Judex Adli ve İdari Yargı Hakimlik Sınav Soruları

Veysel Kaya (Editör)

1. Baskı, 
Eylül 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
865
Barkod:
9786055211127
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Hukuk fakültelerinin her yıl binlerce mezun verdiği ülkemizde adli ve idari yargı hakimlik sınavlarına olan katılım her geçen gün biraz daha artmakta; hakimlik ve savcılık mesleğine olan talebin yüksekliği, oldukça zor ve seçici bir rekabet ortamı yaratmaktadır. Bu sınavlara katılmak isteyen adayların, sınavlara hazırlık aşamasında, geçmiş yıllarda çıkmış olan soruları çözmeleri büyük önem arz etmektedir. Zira; her yıl binlerce adayın ter döktüğü bu sınavlarda objektifliğin sağlanması amacı doğrultusunda soruların çoğunun geçmiş yıllarda çıkmış sorulara benzer olduğu görülmektedir. Bu nedenle adayların, geçmiş yıllarda çıkmış olan soruları defalarca çözmüş olması neredeyse bir zorunluluk halini almaktadır.
Kitabın 1998 - 2011 yılları arasında yapılmış tüm adli ve idari yargı hakimlik sınavlarından sorular bulunmaktadır. Bu soruların bazılar güncel mevzuata uygun olarak değiştirilmiş, bazıları ise hiç değiştirilmeden, olduğu gibi aktarılmış ve çözümleri mevzuat öncesi ve sonrası olmak üzere ayrı ayrı incelenerek cevaplanmıştır.
Hakimlik ve savcılık sınavlarında başarının sırrı, abartılacak derece çalışmakta değil, sistematik bir şekilde çalışmakta gizlidir. Daha önceki sınavlarda çıkmış soruların çözülmesi; bundan sonraki sınavlarda çıkacak soru tiplerinin anlaşılması, soru çıkabilecek konuların belirlenmesi ve bu doğrultuda bir çalışma stratejisi oluşturması açısından son derece faydalı olacaktır.