Java ile Temel Programlama Bora Güngören  - Kitap

Java ile Temel Programlama

3. Baskı, 
Nisan 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18.5x23.5
Sayfa:
456
Barkod:
9789753476164
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bora Güngören, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi ve özel sektördeki çeşitli kuruluşlar adına verdiği profesyonel Java eğitimleri sırasında geliştirdiği özgün müfredatın düzenlenmiş ilk kısmını bu kitap ile sunuyor.
Kitabın iki ana hedef kitlesi var. Birincisi Java'yı bir derste gören ya da görecek olan üniversite öğrencileridir. Özellikle mühendislik, fen bilimleri ve bazı idari bilimler bölümlerinde birinci ya da ikinci sınıflarda okutulan programlama derslerinin içerik ve pedagoji kriterlerine uygun olan bu kitap ders kitabı ya da yardımcı kitap olarak kullanılabilir. İkinci hedef kitle ise hızlı bir biçimde Java söz dizimine ayak uydurmak zorunda olan profesyonel programcılardır. Her iki kitleyi de hedeflemek zor bir amaç olmasına rağmen, kitap bu amaca çok sayıda eğitim tekniği kullanarak ulaşıyor. 100'den fazla şekil ve hepsi çalışan 100'den fazla küçük program ile bütün konularda netlik sağlanmıştır. Vergi hesaplama, yarış oyunu, otopark benzetimi, askeri çatışma benzetimi, geometrik sistemlerin modellenmesi gibi gerçek dünya örneklerinin küçük sürümleri açıklanmış ve programlanmıştır.
Böylece kitap Java alanında Türkçe kaynak yetersizliğinde ciddi bir boşluğu doldurmaktadır. Uygulama geliştirmek için Java dilini ve Java kitaplarını kullanacak kişilere dilin öğrenilmesi zorunlu olan en temel konularını hızlı ve doğru bir biçimde öğretmektedir. Java dilinin özellikleri iyi anlaşıldıktan sonra diğer konuların öğrenilmesi çok daha kolay olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Java Nedir
.
Javada Temel Tipler ve İşleçler
.
Akış Denetimi Deneyimleri
.
Diziler ve Algoritmalar
.
Sınıflar, Referanslar ve Nesneler
.
Nesne Dizileri ile Çalışmak
.
Arabirimler ile Çok Biçimlilik
.
Miras Alma ile Çok Biçimlilik ve Protected Erişim
.
String, System, Random, Math, vb. Birçok Java Kitaplık Sınıfları
.
Java 5.0 Yenilikleri