Ceza Hukuku Dergisi Sayı:15 Nisan 2011 Prof. Dr. Veli Özer Özbek

Ceza Hukuku Dergisi Sayı:15 Nisan 2011

1. Baskı, 
Nisan 2011
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
166
Barkod:
1307085111041
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Ceza Hukuku Dergisi’nin yeni bir sayısında daha sizlerle birlikte olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu sayımızda da yine birbirinden değerli bilim insanlarının, titizlikle hazırlanmış ve ceza hukukunda sorun yaratan değil bir soruna çözüm önerisi getiren çok önemli makaleleri sizlerle buluşturuyoruz. Her geçen sayıda sorumluluğumuzun ne kadar arttığını daha yakından hissediyoruz.
Bu sorumluluk duygusuyla bu sayımızla birlikte bir takım yenilikleri de hayata geçirmeye başlıyoruz. Bildiğiniz gibi, dergimizde Türkçe makaleler dışında yabancı dilde yayınlanmış makalelerin tercümelerine de yer vermekteyiz. İlerleyen sayılarımızda ise ilk defa yayınlanmak koşuluyla, nitelikli ve Türk Ceza Hukukuna katkı sağlayabilecek yabancı dilde yazılmış makalelere de yer vereceğiz. Esasında bu girişimimiz değerli okuyucularımızın teveccüh göstererek değerli çalışmalarını CHD’de yayınlama önerileriyle olgunlaşmıştır.
İşte hem bu beklentiye cevap verilmesi hem de bu düşüncemizin kurulduğu andan bugüne bilimsel ilkelerinden ve çizgisinden ödün vermeyen CHD’de amacına uygun bir şekilde hayata geçmesi için alanlarında başarılarını ispat etmiş seçkin yabancı bilim insanlarını da danışma kurulumuza dahil etmeye ve onlarla etkin bir işbirliğinde bulunmaya karar verdik.
Bu çerçevede bu sayımızla birlikte Almanya’dan Julius-Maximilian Üniversitesi (Würzburg) Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Dr. Eric HILGENDORF, Friedrich Alexander (Erlangen) Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretin üyesi Prof. Dr. Hans KUDLICH ve danışma kurulumuza dâhil etmiş bulunuyoruz. Sayın KUDLICH ve HILGENDORF’a destekleri için teşekkür ediyor, önümüzdeki sayılarımızda danışma kurulumuz uluslararası katılımla daha da zenginleşeceğini belirtmek istiyoruz.
CHD’nin bir başka etkinlik alanı olan “İZMİR CEZA HUKUKU GÜNLERİ”de 2011 yılında, 2010 yılında olduğu gibi katlanan bir ilgiyle devam ediyor. Bu sene dördüncüsünü organize ettiğimiz “İZMİR CEZA HUKUKU GÜNLERİ IV” kapsamında ilk toplantı 23 Şubat 2011 tarihinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Başkanı ve aynı zamanda Ankara Barosu Başkanı sayın Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU ile gerçekleştirildi. “Ceza Muhakemesinde Güncel Sorunlar” başlıklı bir tebliğ sunan Prof. Dr. FEYZİOĞLU, hem bir akademisyen hem de bir uygulamacı olarak ceza muhakemesi hukukunda karşılaşılan güncel sorunları ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini paylaşmıştır. 16 Mart 2011 tarihinde ise Karşıyaka 1. Sulh Ceza Hakimi ve aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi sayın Murat AYDIN’la “Ceza Muhakemesinde Müdafiin Rolü” konulu bir konferans yapılmıştır. Son derece verimli ve yoğun katılımlı geçen her iki konferansımıza katkıda bulunan sayın Prof. Dr. FEYZİOĞLU’na ve sayın Dr. AYDIN’a çok teşekkür ediyoruz. “İZMİR CEZA HUKUKU GÜNLERİ IV” kapsamında 13 Nisan 2011 tarihinde de Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı sayın Prof. Dr. Feridun YENİSEY’in katılımıyla organize edeceğimiz “Yargıtay Kararları Işığında Kanuna Aykırı Yöntemlerle Elde Edilen Deliller” konulu konferansta hepinizi aramızda görmeyi diliyoruz. (Önsöz’den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Volkan YILDIZ:5271 Sayılı CMK Kapsamında Adlî Kontrol ve Şartları
.
Gülsün Ayhan AYGÖRMEZ:Alman Ekonomi Ceza Hukukuna Giriş – II
.
Prof. Dr. Veli Özer ÖZBEK:Ceza Adaletinin Sağlanmasında Temel Etik İlkeler
.
Yrd. Doç Dr. Devrim AYDIN:Ceza Hukukunda Okullar
.
Dr. Öznur SEVDİREN:Cezalandırmada Bir Paradigma Değişikliği Olarak Onarıcı Adalet Felsefesi:Bir Sentez Denemesi–I
.
Prof. Dr. Veli Özer ÖZBEK:Suç Genel Teorisi Bakımından Ortaya Çıkan Bazı Sorunlar ve Görüşlerimiz
.
Doç. Dr. R. Yılmaz YAZICIOĞLU: TCK md.145. “Malın Değerinin Az Olması” Hırsızlık Suçunda “Malın Değerinin Az Olması veya Suçun İşleniş Şekli ve Özelliklerinin” Ceza Tayininde Göz Önüne Alınması
.
Dr. Hasan SINAR:Türk Ceza Hukukunda Dolaylı Faillik
.
Prof. Dr. Veli Özer ÖZBEK – Yrd. Doç. Dr. Koray DOĞAN – Arş. Gör. İlker TEPE – Arş. Gör. Serkan MERAKLI:Türk Ceza Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Hakkındaki Görüşümüz