Osmanlı'dan Günümüze Türkiye'nin Siyasal Hayatı Prof. Dr. Adem Çaylak, Doç. Dr. Seyit Ali Avcu  - Kitap
Osmanlı'dan Günümüze

Türkiye'nin Siyasal Hayatı

3. Baskı, 
Ekim 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
886
Barkod:
9786057963185
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
510,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye'de tarih önemlidir. Yalnız "tarih" olarak değil, gelecekle ilişkisinden ötürü önemlidir. Geçmişte, gerçekte ne olduğunun öğrenilmesi, bugünümüzü daha doğru anlamamızı sağlayacak, böylece yarını nasıl düşünebileceğimize, sandık odamızda bize sorulmadan biriken bu mirasın içinden neyi isteyip neyi istemeyeceğimize daha sağlıklı bir temel üzerinde karar verebilmemizi sağlayacaktır.
Prof. Dr. Murat BELGE Bilgi Üniversitesi
Türkiye'de siyasi alan, siyasi aktörler ve siyaset yapma eyleminin, devlet-merkezci olmak yerine, Türk modernleşmesinin demokratik, liberal ve çoğulcu temelde yeniden kurulması ve Türk demokrasisinin devlet-toplum-birey ilişkilerine yerleşikleşmesi ve derinleşmesinin itici gücü olması temelinde yeniden kurulması gereklidir.
Prof. Dr. E. Fuat KEYMAN Koç Üniversitesi
1970'lerin kuşakları arasında "tek lider, tek parti ve tek toplum" anlayışı yaygın bir ütopya iken, 1980'li kuşaklardafarklılaşan, çoğulcu, katılımcı, özgürlükçü bir demokratik anlayışın en fazla benimsenen anlayış olarak yaygınlaştığı söylenebilir.
Prof. Dr. Ömer ÇAHA Yıldız Teknik Üniversitesi
Türkiye'deki Kürtlerin "sorun"u, ulusal bir pazar için bir ulus-devlet arzusunda olanların bir "ulusal sorun"udeğil, yok sayılmış bir etnik kimliğin yeniden kazanılması sorunudur.
Doç. Dr. Ali Kemal ÖZCAN Munzur Üniversitesi
AK Parti'nin geldiği damarın, bu ülkede ezeli muhalefeti ve "vesayetçi siyasal merkez"karşısında"toplumsal çevre"ninalan ve güç arayışını temsil ettiği söylenebilmekle birlikte, AK Parti iktidarındaİslami kesimin, 1980'lerde ANAP döneminde başlatılanneoliberal politikalara koşut olarak kapitalist sistem çerçevesinde bir dönüşüm yaşadığı ve "devlet merkezli değerler sistemi" tarafından yutulduğu da belirtilmelidir.
Gülenizm, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi ideolojisi "seküler" Kemalizm'in "zor", "baskı" ve "darbe"si ile Batılı modern değerler çerçevesinde "makbul vatandaş" yapılamayan toplum kesimlerini, "gönüllü kulluk" ve "rıza" üzerinden devşirmenin (hadım etmenin) bir aparatı olarak, Kemalizm'in "dinci" versiyonudur.
Prof. Dr. Adem ÇAYLAK Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Osmanlı'dan Modern Cumhuriyet'e Geçiş ve Genel Analizler
.
1919 – 1950 Dönemi Türkiye'de Politik Gelişmeler
.
1950 – 1980 Dönemi Türkiye'de Politik Gelişmeler
.
1080'den Günümüze Türkiye'de Politik Gelişmeler