Pnömatik ve Elektropnömatik Recep Çetin  - Kitap

Pnömatik ve Elektropnömatik

1. Baskı, 
Aralık 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
223
Barkod:
9781111165710
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta teknik elemanların elektropnömatiği daha iyi anlayabilmeleri için önce pnömatik elemanların (valf,silindir, şartlandırıcı vb.) yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verilmiş, daha sonra elektropnömatiğe geçilmiştir. Elektropnömatik anlatımlarda sistemlerin kurulum ve tasarımlarında; sistemin çalışmasından yararlanılarak yol-adım diyagramları ve sinyal akış planlarının oluşturulması, hangi çözüm yönteminin uygulanabileceği konusunda bol örnekler verilmiştir.
Endüstriyel otomasyonda sensörler (temaslı ve temassız algılayıcılar), elektro-pnömatik uygulanmaların vazgeçilmez elemanlarıdır. Bu kitapta bu tür sensörlerle ilgili teknolojik bilgiye ve bu sensörlerin kullanılarak pnömatik sistemlere nasıl kumanda ettiği örneklerle açıklanmıştır.
PLC nin endüstriyel otomasyon sistemlerinde oldukça yaygın kullanılması nedeni ile PLC ile elektropnomatik çözümler de yer almaktadır. Örneklerde çözümlerin anlaşılırlığını kolaylaştırmak açısından sembolik adresleme kullanılmıştır. Kitapta S7 200 serilerine göre çözümler yapılmış olup PLC cihazının marka ve modeli ne olursa olsun, verilen çözüm teknikleri ile her marka PLC ile başarılı uygulamalar gerçekleştirmek mümkündür.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Pnömatiğin Tanımı ve Özellikleri
.
Pnömatik Çalışma Elemanları
.
Pnömatik Kontrol Devreleri
.
Elektropnömatik Devre Elemanları
.
Elektropnömatik Sistemlerin PLC ile Kumandası