Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü Dr. İrfan Mısırlı  - Kitap

Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü

5. Baskı, 
Ağustos 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
316
Barkod:
9789758326310
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
49,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Seyahat ve turizm endüstrisinde, hizmet üreten, seyahat dağıtım sistemlerindeki seyahat acentaları, tur operatörleri ve tur toptancıları bu yayının temelini oluşturmaktadır.
Sekiz bölümden meydana gelen, bu yayının birinci bölümde Turizm ve Seyahat kavramları ele alınıp tarihsel bir perspektifte, dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler ve günümüzdeki durum irdelenmektedir. İkinci bölümde, seyahat ve dağıtım sistemleri üzerinde durulmaktadır. Üçüncü bölümde, seyahat acentaları ile ilgili yasal düzenlemeler detaylı bir şekilde ele alınmaktadır. Turizmde ve seyahat endüstrisinde yer alan Türkiye'deki ve dünyadaki organizasyonlar, birlikler ve dernekle tanıtılmaktadır. Yayının altıncı bölümde, seyahat acentaları; ürettikleri hizmetlere, üretim tür ve şekillerine hizmet verdiği alanlara göre ele alınmıştır. Bu eserin yazarının da görev aldığı ve Meslek Standartları Komisyonu'nun, Türk Meslek Standardı olarak hazırlanmış olduğu, "Turizm Danışma Elemanı, Rezervasyon ve Biletleme Elemanı, Transfer Elemanı" mesleklerine ait meslek standartlarına yer verilmiştir. Yedinci bölümde. Kongre ve Fuar Elemanlığı ve sekizinci bölümün konusu olan Tur Operatörlüğü meslek standartlarının ilgili bölümleri kitapta yer almaktadır. Kitabın son bölümünde yer alan İngilizce Seyahat ve Turizm terimleri sözlüğü sadece Seyahat Acentalığı ve Tur Operatörlüğü alanlarında çalışanlara değil, turizm ürünü üreten diğer alanlarda çalışanlara da, yararlı olacaktır.
Ayrıca, güncel "Türkiye Avrupa Birliği Turizm Mevzuatı" ve tüm havayolu taşımacılığı şirketleri tarafından kullanılan uçak yolculuğu ile ilgili genel kuralları, fiilen kullanılmakta olan acenta, konaklama işletmesi sözleşmeleri elektronik bilet ve internetin bu alandaki kullanımı, oto kiralama hizmetleri ve kongre fuar düzenleme bilgileri yer almaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Turizm ve Seyahat
.
Seyahat Dağıtım Sistemleri
.
Seyahat Acentaları
.
Seyahat Acentaları İle İlgili Yasal Düzenlemeler
.
Seyahat Acentacılığı İşlemleri
.
Tur Operatörlüğü