Azınlık Hakları ve Türkiye  Doç. Dr. Mehmet Merdan Hekimoğlu  - Kitap

Azınlık Hakları ve Türkiye

1. Baskı, 
Aralık 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
274
Barkod:
9789944223225
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
50,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Etnik, dinsel, dilsel ve kültürel manada bütün temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasının demokratik bir hukuk devleti idealini gerçekleştirmede sahip olduğu hayati önem; yasa koyucuya ışık tutacak, uluslararası insan hakları vizyonuna sahip bu tip çalışmaların giderek artan oranda niceliksel bir yoğunluk ve niteliksel bir kalite düzeyine ulaştırılmasını gerektirmektedir.
Özellikle Türk hukukunda azınlık haklarına ilişkin bilimsel çalışmaların sayısı son zamanlarda göreceli olarak artış göstermesine karşın, konunun Türk kültürel, sosyal, hukuki ve siyasi yaşamında işgal ettiği müstesna yer göz önünde bulundurulduğunda, bu alanda yapılan incelemelerin yeterli düzeyde olduğunu iddia etmek mümkün değildir.
Başlı başına azınlık haklarını inceleme konusu yapan bilimsel çalışmaların sayısı çok az olduğu gibi, konuya ilişkin açıklamalara, genelde; tarih, sosyoloji, hukuk ve siyaset bilimine ilişkin eserlerde çok kısa bir şekilde yer verilmektedir. Şu halde Türk hukukunda sadece bu konuda yazılmış monografik eserlerin sayısının artırılması güncelliğini ve aciliyetini bugün için de korumaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Azınlık Haklarının Genel Olarak Dünyada ve Türkiye'De Tarihsel Gelişimi, Kavramsal ve İçeriksel Tartışmalar
.
Uluslararası Hukukta Azınlık Haklarının Sınıflandırılması, Yükümlülükler, Sınırlandırma Ölçütleri ve Koruma Sistemleri