Bitcoin ve Finansal Piyasa Aktörleri Hamza Şimşek, Ebubekir Ece  - Kitap

Bitcoin ve Finansal Piyasa Aktörleri

1. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
161
Barkod:
9786057805744
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta sanal para örneği olan Bitcoin'in fınansal piyasalar üzerine olası etkileri araştırılmış. Sanal para, herhangi bir merkez bankası, kredi kuruluşu ya da e-para kuruluşu tarafından ihraç edilmemiş ve bazı durumlarda paraya alternatif olarak kullanılabilen varlığın temsili olarak tanımlanmaktadır.
Özellikle türünün ilk ve en popüler örneği olan Bitcoin, ekonomik hayatta hızla yer edinmiş, günlük ticari işlemlerde kullanılmaya başlanmıştır. Alt yapısında barındırdığı dağıtık defteri kebir teknolojisi, merkezi bir otoriteye olan bağımlılığı ve güven zorunluluğunu ortadan kaldırmış finansal özgürlük açısından yeni bir dönem başlatmıştır.
Bitcoin (sembolü: $, kısaltma: BTC) herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan sanal para birimi olarak tanımlanmaktadır. Bitcoin ağı 3 Ocak 2009'da hayata geçmiş, maksimum Bitcoin sayısı 21 milyonla sınırlı olacak şekilde tasarlanmıştır. Sanal para birimlerinin ilk ve en popüler örneği olması nedeniyle kitapta ağırlıklı olarak Bitcoin ele alınmış, finansal piyasa aktörleri üzerine muhtemel etkileri incelenmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Para, Sanal Para ve Bitcoin Kavramlarına Genel Bakış
.
Finansal Piyasalar
.
Sanal Para Bitcoin'in Finansal Piyasa Üzerine Olası Etkileri