Sınıf Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Yusuf İnandı  - Kitap

Sınıf Yönetimi

1. Baskı, 
Ekim 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
281
Barkod:
9786054454389
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Eğitim, anne karnında başlayıp, ölüme kadar devam eden bir süreç olarak, tüm toplumların ve bireylerin bugünkü ve gelecekteki yaşantılarını şekillendirdiğinden, oldukça önemlidir. Bu denli önemli olan eğitimin, bireylerle ve toplumla paylaşılma biçimi de önemlidir.
Bu amaçla, nasıl bir eğitim yolu izlenmeli ki, eğitim hem formal açıdan hem de informal açıdan etkili olsun? Bu sorunun cevabı ise, hem ülkenin eğitim politikalarını belirleyenler de hem de eğitimin tüm kademelerindeki yönetici ve öğretmen’lerdedir. Politika belirleyiciler toplumun ve bireylerin beklentilerine uygun, onların ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik eğitim politikalarını belirlerken, okul yöneticileri ve öğretmenlerde bu politikaları, öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlayacak şekilde düzenlemeli ve öğrencilerde var olan yeti ve yeteneklerin ortaya çıkarılması için çaba harcamalıdırlar. Okul yöneticileri, öğrencilerin tüm gereksinimlerini karşılayabilecek bir şekilde eğitim almaları için, öğretmenlere gerekli desteği sağlamalı, öğretmenlerde aldıkları bu destekle, öğrencileri her açıdan donanımlı birer birey olarak yetiştirmelidirler. Öğretmenler, öğrencilerin nitelikli birer birey olarak yetiştirilmesini, daha çok sınıf ortamlarında gerçekleştirmektedir.
Bu nedenle öğretmenlerin sınıfı etkili bir şekilde yönetmeleri önemlidir. Bunun için, öğretmenlerden, sınıf içinde zamanı etkili kullanması, plan program etkinliklerini düzenlemesi, etkili iletişim becerilerini kullanması, öğrenci motivasyonlarını her zaman dirik tutabilmelerini, sınıfın eğitim ortamına uygun bir şekilde düzenlenmesi gibi bilgi ve beceriler beklenmektedir. Yine, sınıf disiplin kurallarını, öğrencilerin olumlu ve olumsuz davranışlarının nedenlerini ve buna karşı uygulayacağı yöntem ve teknikleri bilmeleri de beklenmektedir.
Bu nedenlerden dolayı bu kitap, eğitimcilere sınıfı daha etkili nasıl yönetecekleri ve öğrenci merkezli bir eğitim ortamını nasıl sağlayacakları konusunda yardımcı olmayı amaçlamıştır
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sınıf Yönetimi İle İlgili Kavramlar ve Olgular
.
Okul ve Sınıf Yönetimi İlişkileri
.
Sınıf Yönetimi Modelleri
.
Sınıf Yönetimine Etki Eden Değişkenler
.
Sınıf Yönetiminde Teknoloji Kullanımı
.
Sınıf Ortamının Fiziksel Düzeni
.
Eğitim Programı ve Plan Etkinlikleri
.
Sınıfta Disiplin Oluşturma ve Uygulama
.
Sınıfta Kural Oluşturma ve Kural Geliştirme
.
Zaman Yönetimi
.
Sınıf Yönetiminde İletişim
.
Sınıfta Öğrenci Güdülenmesi (Motivasyon)
.
Öğrenci Davranışları
.
Farklı Bütünlükteki Sınıflar ve Öğrenme Gruplarının Yönetimi