Medeni Usul Hukukunda İlk İtirazlar ve Ön İnceleme Aşaması (28.07.2020 tarih ve 7251 sayılı Kanunla Değiştirilmiş ve Güncellenmiş) Emrah Öztürk  - Kitap

Medeni Usul Hukukunda İlk İtirazlar ve Ön İnceleme Aşaması

(28.07.2020 tarih ve 7251 sayılı Kanunla Değiştirilmiş ve Güncellenmiş)

1. Baskı, 
Şubat 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
433
Barkod:
9786050507904
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma ile öncelikle ilk itirazlar konusunda Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda yapılan köklü değişiklikler karşılaştırmalı olarak incelenmiş. Böylece uygulamada ilk itirazlar konusunda oluşan problemlere ışık tutmak hedeflenmiş. Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile yürürlüğe giren ön inceleme aşaması da ayrıntılı olarak Yargıtay içtihatları ile açıklığa kavuşturulmuş.
Yine kitapta, 6100 sayılı Kanunla farklı şekilde düzenlenen yetki sözleşmesi konusunda, öğretideki farklı görüşler sentezlenerek konu artık istikrarlı hale gelmiş Yargıtay içtihatlarıyla açıklanmaya çalışılmış. Her bir konu ile ilgili olarak öğretideki farklı görüşlere yer verilmiş ve fakat zihinlerde somutlaşmanın sağlanması ve uygulayıcılara faydalı olması amacıyla Yargıtay içtihatları ile konu netliğe kavuşturulmuş.
Kitap içeriğinde, 6100 sayılı HMK'da, 28.07.2020 tarih ve 7251 sayılı Kanunla (özellikle ön inceleme aşamasıyla ilgili) yapılan değişiklikler ayrıntılı olarak ele alınmış, bu konuda uygulamaya yön veren öğreti görüşlerine de güncel kaynaklar işlenerek yer verilmiş.
Kitap, içerik itibariyle teori ve uygulamanın sentezi olup, uygulamada yaşanan problemlere Yargıtay kararları ışığında çözüm getirmeye çalışmış. Kitabın bu baskısında özellikle, ilk itirazlar {yetki ve tahkim ilk itirazı), yetki sözleşmesi, ön inceleme aşaması ve hukuki dinlenilme hakkı Yargıtay içtihatlarıyla zenginleştirilerek ayrıntılı bir şekilde ele alınmış.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İlk İtirazlar
.
Ön İnceleme
.
Hukuki Dinlenilme Hakkı
.
Yetki Sözleşmesi
.
Güncel Yargıtay Kararları
.
Uygulamadaki Sorunlar ve Çözüm Önerileri
Kitapla İlgili Kategoriler