Alternatif Enerji Kaynakları Prof. Dr. Mustafa Acaroğlu  - Kitap

Alternatif Enerji Kaynakları

3. Baskı, 
Ekim 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
622
Barkod:
9786051336206
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Enerji, bir cismin veya bir sistemin kendisi dışında etkinlik üretme yeteneğidir. Başka bir tanımla bir cismin veya sistemin iş ve ısı üretmesidir. Enerji ve enerji kaynakları dünyadaki gelişmelerin temel anahtarı olmuş, ülkelerin kaderlerini belirlemiş ve savaşlara neden olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Doğa ve evrenin ayrılmaz bir ögesi olan enerjinin tarihi, bir bakıma insanlık tarihi kadar eskidir.
Bir ülkenin ekonomik, kültürel ve sosyal gelişiminin belirleyici faktörlerinin başında, enerji ve enerji kullanımı gelmektedir. Enerji ve enerji kaynakları; toplumların yaşam kaynağında ve yaşamın her aşamasında en önemli girdilerdir. Dünyada; nüfus artısı, sanayileşme ve şehirleşme ile birlikte, küreselleşme sonucu artan ticaret ve üretim imkânlarına bağlı olarak, doğal kaynaklara ve enerjiye olan talep giderek artmaktadır.
Bu kitapta, özellikle alternatif enerji kaynaklarından güneş, rüzgâr, hidrojen, doğal gaz, LPG, biyokütle enerjisi, bitkisel yağlar, biyoyakıtlar–biyometanol, biyomotorin ve biyoetanol, bor enerjisi ile ilgili temel esaslar verilmeye çalışılmıştır. Bu kitabın, özellikle üniversitelerimizde enerji, yakıtlar ve alternatif enerji kaynaklarını içeren ilgili derslerde öğrencilere bir başvuru kaynağı olması hedeflenmiştir.