Türk Sporunda Sorunlar ve Çözüm Önerileri Ahmet Ak  - Kitap

Türk Sporunda Sorunlar ve Çözüm Önerileri

1. Baskı, 
Ağustos 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x22
Sayfa:
252
Barkod:
9789944379809
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Kitabın Fiyatı:
175,00
İndirimli (%10):
157,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türk spor politikasının amaç ve hedeflerini belirleyen, ana hatlarıyla ortaya koyan Anayasa hükmüne uygun olarak da kanunlar, kalkınma planları ve hükümet programları Türkiye' de gençlik ve spor politikalarının temelini oluşturmaktadır. Devletimiz spor mevzuatı açısından gerekli yasal düzenlemelerini yapmasına rağmen, maalesef spor faaliyetleri ve hizmetleri uygulamalarında istenilen sonuçlar elde edilememektedir.
Bu konuda bize; ülkemizde yazılı spor politikalarının uygulama amaçlarına yönelik olarak yönlendirilmediğini göstermektedir. Bu durumda Türk sporunun spor politikalarını gerçekleştirmesindeki başarı şansını azaltmaktadır.
Bu anlamda bu kitap, Türkiye Cumhuriyeti anayasalarında, kanunlarında ve kalkınma planlarında sporla ilgili öngörülen hedefleri ve bu hedeflerin uygulamadaki gerçekleşme düzeylerini tespit etmek amacını taşımaktadır. Diğer bir değişle ülke spor politikasının uygulamalarına yönelik bakış açıları değişik açılardan incelenerek ülke spor politikasının ve spor yönetiminin sorunlarını ortaya koyma ve olanaklı çözüm önerilerini sunmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle; Türk sporunda yapılması gereken en iyi şey nedir? Ya da ulaşılabilecek en iyi sonuç ne olmalıdır? Sorularına cevaplar aranmaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türkiye'de Sporun Görünümü
.
Türkiye'de Spor Yönetimi
Kitapla İlgili Kategoriler