Elektromagnetik Dalga Teorisi Prof. Dr. H. Ergun Bayrakçı  - Kitap

Elektromagnetik Dalga Teorisi

2. Baskı, 
Ocak 2001
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
413
Barkod:
9781111161774
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta, Elektronik Mühendisliği Bölümü ders planında, beşinci yarıyılda yer alan “Elektromagnetik Dalga Teorisi” dersinin konularını içeren temel kavramlar matematiksel model olarak verilerek, bu bilim dalında bilimsel düşünebilme yeteneği kazandırılması, daha sonraki yarıyıllarda verilen uygulamalı derslerde gelişim sağlanması amaçlanmıştır.
Bu kitabın ilk bölümünde, elektromagnetik dalgaların temelleri, diğer bölümlerinde ise, bu temellere dayanılarak, uygulamalı konular verilmiş, böylece bu bilim dalında fiziksel düşünebilme ve hesaplayabilme yeteneği kazandırılmasına çalışılmıştır.
Kitabın ikinci baskısı genişletilerek; ikinci bölümde homogen olmayan Helmholtz denkleminin Fourier dönüşümü yöntemi ile çözümü ele alınmış, sekizinci bölümde mikrodalga antenlerine giriş ve dokuzuncu bölümde de mikro-dalga mühendisliğinin temelleri konulan verilmiştir. Yine ikinci bölümde homogen skaler Helmholtz denkleminin moment yöntemi ile nümerik çözümü ele alınmıştır. Ayrıca bu ikinci baskıda bazı bölümlere yer yer ilaveler yapılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Elektromagnetik Dalgaların Temelleri
.
Dalga ve Helmholtz Denklemlerinin Çözüm Yöntemleri
.
Düzlemsel Dalgalar
.
Transmisyon Dalgalar
.
Transmisyon Hatları
.
Transmisyon Boruları
.
Boşluk Rezonatörleri
.
Antenler
.
Mikrodalga Antenlerine Giriş
.
Mikrodalga Mühendisliğinin Tanıtımı