ALES Konu Anlatımlı – Sözel Adaylar İçin 2011 Savaş Doğan, Kenan Osmanoğlu, Kerem Köker  - Kitap

ALES Konu Anlatımlı – Sözel Adaylar İçin 2011

4. Baskı, 
Eylül 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
1200
Barkod:
9786053641711
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)nın ilk yıllarından bu yana yurt çapındaki en önemli başvuru kaynağıdır. Bu güven ve birikimle yürütülen çalışmalardan biri olan ALES Konu Anlatımlı Soru Bankası Sözel Yetenek Sayısal Yetenek kitabımız, ÖSYM tarafından 18.10.2010 tarihinde açıklanan yeni sınav sistemine uygun olarak hazırlanmıştır.
Yeni sınav sisteminde; adaylara Sözel Yetenek bölümünde 50şer sorudan oluşan iki test (Sözel Yetenek–1 ve Sözel Yetenek–2), Sayısal Yetenek bölümünde de yine 50şer sorudan oluşan iki test (Sayısal Yetenek–1 ve Sayısal Yetenek–2) uygulanacaktır. Böylece her aday için Sayısal–1, Sayısal–2 ,Sözel–l, Sözel–2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.
Kitap, bu testleri ikili bir şekilde çözebilmeniz amacıyla, sınavın uygulanmaya başladığı ilk yıllardan günümüze kadarki süreçte konuyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip eden ve bu sınava yönelik çalışmalar yapan uzman eğitimcilerce hazırlanmıştır. Adaylar, kendilerine sunulan bu kaynaktaki çalışma programıyla sınava hazırlandıkları zaman, arzu edilen hedefe çok daha rahat ulaşabilecek ve başarılı olacaklardır.