Fen, Mühendislik ve İktisat Öğrencileri İçin Matematik Yöntemler Genel Matematik – 1 ve Çözümlü Problemler Prof. Dr. Mehmet Sezer, Doç. Dr. Nurcan Baykuş  - Kitap
Fen, Mühendislik ve İktisat Öğrencileri İçin Matematik Yöntemler

Genel Matematik – 1

ve Çözümlü Problemler

1. Baskı, 
Eylül 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
425
Barkod:
9789756056097
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
220,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap fen, mühendislik ve iktisadi idari bilimler fakültelerinin çeşitli bölümlerinde, başlangıç aşamasında, okutulan matematik derslerinde kullanılmak amacıyla hazırlanmıştır. Genel matematik kitabının ilk serisi olarak "Genel Matematik - 1" adı altında, sadece temel (ön) matematik kavramlarının yanı sıra fonksiyon, limit, süreklilik, türev ve diferansiyel konuları ve yukarıda bahsedilen bazı dallardaki uygulamaları, her daldaki öğrencilerin anlayabileceği şekilde açıklamalı olarak sunulmuştur.
Bu ders kitabındaki konularda, aşırı teoriye girilmemiş; grafikler yardımı ile görsellik ön plana çıkarılmış, bol örnek ve açıklamalı problemlere yer verilmiş; ayrıca kesim veya bölüm sonunda, öğrencilerin kendilerini sınamalarına olanak sağlayan cevaplı alıştırmalar(problemler) verilmiştir. Böylece, kitap, öğrencinin mümkün olduğu kadar başkasına fazla gereksinim duymadan kendi kendisini deneme olanağı sağlayacaktır.
Kitap, öğrencilerin fazla bir lise matematik bilgisine sahip olmadığı varsayılarak, birçok temel kitap esas alınıp, kaynaklarda görüldüğü gibi çeşitli üniversitelerde okutulan ve yayınlanan notlar ve ders kitapları da titizlikle incelenerek hazırlanmıştır. Böylece her daldaki öğrencilere hitap edecek bir kaynak oluşturulmaya çalışılmıştır. Özellikle değişik yazarların kitaplarından önemli örnekler seçilerek verilen temel kavramların uygulama alanları göz önüne serilmeye gayret edilmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Bilgiler
.
Fonksiyonlar ve Grafikleri
.
Limit ve Süreklilik
.
Türev ve Diferansiyel
.
Türevin Uygulamaları ve Grafik Çizimleri