Exchange Server 2010 Dünyanın En Çok Kullanılan E–Posta Sistemi! Nedim Şahin  - Kitap

Exchange Server 2010

Dünyanın En Çok Kullanılan E–Posta Sistemi!

1. Baskı, 
Mayıs 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
280
Barkod:
9786054205288
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
E-posta artık yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası konumunda. Bireysel ve kurumsal anlamda iletişimin temel bir biçimi haline geldi. Çoğu insan bilgisayarını açtığı ilk dakikalarda öncelikle e-posta’larını kontrol eder. Kontrol edemediğinde meraklanır, bazı zamanlarda da endişeye kapılır. Bu yüzdendir ki her yerden, her zaman, kesintisiz olarak e-posta erişimi üzerinde durulması gereken önemli bir konudur.
Hem Türkiye’de hem de Dünya’da yüzlerce kurum e-posta sistemi olarak Exchange Server’ı tercih etmiştir. Bunun sebebi anlaşılır ara yüzler, basit sihirbazlar ve gelişmiş birlikte çalışılabilirlik özellikleridir. Exchange Server’a ısınmak kolaydır. Menüler, bağlantılar, açıklamalar kullanıcı dostudur. Hatalarla birlikte çözüm önerileri de sunulur. Sistem yöneticisinin işini her zaman kolay ve hızlı yapması hedeflenmiştir. Exchange Server; 2010 sürümüyle birlikte daha verimli ve daha güvenli hale gelmiştir. Hem sistem yöneticisini hem de son kullanıcıyı etkileyen onlarca yeni özelliği sizi kendisine hayran bırakacaktır.
Bu kitap ile Exchange Server konusundaki Türkçe kaynak eksikliğini bir nebze de olsa gidermek için hazırlanmıştır. 7 ana bölümden oluşmaktadır: “Exchange Server 2010’a Giriş”, “Planlama”, “Kurulum”, “Yönetim”, “Yedekleme ve Geri Yükleme”, “Güvenlik”, “İzleme, Raporlama ve Bakım”. Exchange Server sıfırdan başlanarak anlatılmıştır. Dipnotlar ve ipuçları ile anlatım daha da ayrıntılı hale getirilmiştir. E-posta artık kurumların temel iletişim aracı haline geldi. İşe yeni başlayan personele bir koltuk ve masanın yanında bir de e-posta adresi verilir. Önemi ve yaygınlığı gittikçe artmaktadır. Bu durumla paralel olarak e-posta sistemlerinin de kesintisiz, hızlı ve güvenilir olması gerekmektedir. Exchange Server 2010 ile gereksinimlerin ötesinde, yapılandırması kolay, kullanıcı dostu bir sistem kurmak ve yönetmek bu kitap sayesinde hiç de zor olmayacaktır. Tüm dünyada e-posta sistemlerinin %65’inde Exchange Server kullanılmaktadır. Exchange Server üzerinde uzmanlaşmak demek çok geniş bir sektörde avantajlı duruma gelmek demektir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Exchange Server 2010 Rolleri
.
Kurulum ve Yükseltme Seçenekleri
.
Aktif Dizin (Active Directory) Alt Yapısı
.
E–posta Veritabanları ve DAG (Database Availability Group)
.
Yüksek Çalışabilirlik (High Availability) Seçenekleri
.
Outlook Web App ve Outlook 2010 İstemcileri
.
Exchange Management Console ve Exchange Control Panel
.
Komut Satırı ile İşlemler (Exchange Management Shell)
.
OutlookAnywhere, MAPI, POP3, IMAP, ActiveSync Bağlantıları
.
Poliçeler ve Kurallar
.
E–posta Hesapları ve E–posta Grupları ile İşlemler
.
Yedekleme Planı ve Felaket Senaryoları
.
İzleme, Raporlama ve Bakım
.
Trafiğin ve Sunucuların Güvenliği
.
Forefront Protection 2010 for Exchange Server
.
Sorun Giderme ve Performans Kontrol Araçları