Ceza Adalet Sistemi Mevzuatı Ceza Muhakemesi Kanunu – Türk Ceza Kanunu Resmi Gazete'de Yayımlanan İlk Metinler ve Tüm Değişiklikler İle Prof. Dr. Feridun Yenisey, Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu  - Kitap
Ceza Adalet Sistemi Mevzuatı

Ceza Muhakemesi Kanunu – Türk Ceza Kanunu

Resmi Gazete'de Yayımlanan İlk Metinler ve Tüm Değişiklikler İle

1. Baskı, 
Ekim 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
343
Barkod:
9786056745614
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ceza Muhakemesi Kanunu, Türkiye'de ceza muhakemesinin nasıl yapılacağını, bu yargı sürecine katılanların (hakim, savcı, avukat (müdafi), müdahil, şüpheli, sanık, hükümlü, hükümözlü, mağdur, suçtan zarar gören, tanık (bilgi sahibi) ve bilirkişiler ile kolluk kuvvetleri) hak ve yetkileri ile yükümlülüklerini, korumaya ilişkin tedbirleri ve mahkeme kararlarına karşı denetim yollarını soruşturma ve kovuşturma evrelerinde belirleyen geniş anlamlı kurallar bütünüdür.
Türk Ceza Kanunu'nun amacı; kişi hak ve özgürlüklerini, kamu düzen ve güvenliğini, hukuk devletini, kamu sağlığını ve çevreyi, toplum barışını korumak, suç işlenmesini önlemektir. Kanunda, bu amacın gerçekleştirilmesi için ceza sorumluluğunun temel esasları ile suçlar, ceza ve güvenlik tedbirlerinin türleri düzenlenmiştir.
"Ceza Adalet Sistemi Mevzuatı" Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından yıllardan beri yayımlanmaktadır. Bu kez, tekrar faaliyete başlayan Global Hukuk Programları Direktörlüğü (IGUL) tarafından yayıma hazırlanmış ve mevzuattaki değişiklikleri izlemeye olanak sağlayacak şekilde, Resmi Gazete'de yayımlanan ilk metin ve her maddeye ilişkin değişiklikler gösterilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)