Milletlerarası Özel Hukuka İlişkin Temel Mevzuat Prof. Dr. Nuray Ekşi  - Kitap

Milletlerarası Özel Hukuka İlişkin Temel Mevzuat

14. Baskı, 
Ekim 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
1134
Barkod:
9786052428108
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
349,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu basıda, mevzuat değişikliklerinin yanı sıra onüçüncü basının yayımlanmasından sonra yapılan yasal düzenlemeler metne işlenmiştir. 2020 yılında 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda değişiklik yapılmış; Nüfus Hizmetleri Uygulama Yönetmeliği yürürlüğe girmiştir. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesiyle beraber 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun idari teşkilata ilişkin maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır. Göç ve iltica alanında görevli ve yetkili kurumlara ilişkin hükümler üç ayrı düzenlemede yer almaktadır. Bu düzenlemelerden Birincisi Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi; ikincisi İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ve üçüncüsü Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'dir.
Bu basıda, söz konusu üç düzenlemenin göç ve ilticaya ilişkin hükümleri derlemeye eklenmiş; 6458 sayılı Kanun'un yürürlükten kaldırılan ve değiştirilen maddeleri metne işlenmiştir. Bu basıda mevzuat değişikliklerinin yanı sıra Türkiye'nin taraf olduğu milletlerarası antlaşmalara taraf olan devletlerin listeleri güncellenmiş ve derlemenin onüçüncü basısından sonra yapılan iki taraflı adli yardımlaşma antlaşmalarının Resmî Gazete atıfları metne dahil edilmiştir. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesine rağmen derlememizdeki bazı yasal düzenlemelerde halen "Bakanlar Kurulu" ibaresi yer almaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun
.
Vasiyetnamenin Şekline Uygulanacak Hukuk
.
Yabancı Hukuk Hakkında Bilgi Edinilmesi
.
Ülkelerarası Evlat Edinme
.
Uluslararası Çocuk Kaçırma
.
Yabancı Ülkelerde Düzenlenen Resmi Belgeler
.
Milletlerarası Tebligat
.
Milletlerarası İstinabe
.
Milletlerarası Tebligat – Milletlerarası İstinabe – Yabancılık Unsuru Taşıyan Davalarda Teminat – Yabancı Mahkeme ve Hakem Kararlarının Tanınması Tenfizi Konularında Ortak Hükümler İçeren Antlaşmalar
.
Nafaka Alacaklarının Yabancı Ülkelerde Tahsili
.
Milletlerarası Ticari Tahkim
.
Vatandaşlık Hukuku
.
Yabancılar Hukuku