Dijital ve Modern Ölçme Teknikleri Halit Pastacı  - Kitap

Dijital ve Modern Ölçme Teknikleri

1. Baskı, 
Eylül 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
536
Barkod:
9786053204961
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
343,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, 12 ayrı bölümden meydana gelmiştir. İlk olarak, dijital ölçme tekniklerinin temel karakteristikleri açıklanmış ve bu konu ile ilgili değişik örnekler verilmiştir. Frekansın ve zaman aralığının ölçülme prensipleri, dijital-analog ve analog-dijital dönüştürücülerinin prensip ve mimarileri, dijital voltmetrelerin ve mültimetrelerin iç yapıları, yer değişimi gibi elektriksel olmayan işaretlerin yüksek bir doğruluk ve rezolüsyon ile ölçülme yöntemleri, ölçme sistemlerindeki hataların otomatik olarak düzeltilme prensipleri ve algoritmaları ile "Modern Ölçme Teknikleri" başlığı altında çok sayıda örnek devre verilmiştir.
Kitaptaki konuları izleyebilmek için; elektrik devreleri, elektrik ve elektronik ölçmeleri, analog ve dijital elektronik konuları ile ilgili bilgilere sahip olmak gerekir.
Kitaptaki konular ve verilmiş örnekler sayesinde bu kitap; elektrik, elektronik, bilgisayar, mekatronik ve kontrol mühendisliğinde okuyan lisans ve lisansüstü öğrencilerinin ve mühendislerin faydalanabileceği şekilde hazırlanmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)