Projeler Yapılar – 5, Müzeler Yazar Belirtilmemiş  - Kitap

Projeler Yapılar – 5, Müzeler

2. Baskı, 
Ekim 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
23x31
Sayfa:
160
Barkod:
9789944757614
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Projeler–Yapılar dizisinin beşinci kitabı Müzeler, Türkiye’den ve dünyadan önemli mimarların müze yapılarından oluşan bir derlemedir. Kitapta, son birkaç yılda, 25 mimar–mimarlık grubu tarafından Türkiye’nin ve dünyanın 22 ayrı noktasında gerçekleştirilmiş 28 müzenin tasarımları sunulmaktadır.
Bu kitapta müelliflerinin izniyle yayımlanan projeler, kuşkusuz onların en iyi yapıtları olmak iddiasını taşımıyor. Bazıları Yapı dergisinde de yayımlanmış olan projelerden yola çıkılarak hazırlanan Müzeler kitabı, tarihin eski dönemlerinde ve günümüzde yaratılmış bilim ve sanat ürünleri ile yeraltı ve yerüstü zenginliklerini sergileyerek hem günümüzü hem de geleceği aydınlatmayı hedefleyen bu kurumların seçkin örneklerini, arkeolojiden klasik ve çağdaş sanatlara, arıcılıktan oşinografiye, otomotivden havacılığa, denizcilikten enerjiye uzanan geniş bir perspektifte sunmaktadır.
Bina tipolojisi, modern ve geleneksel yapı malzemesi kullanımı, modern yapım teknikleri, topografyaya uyum vb. konularda başarılı örneklerden oluşan yapılar, iç mekân tasarımları, özel çekilmiş renkli fotoğraflar, vaziyet ve kat planları, kesitler, görünüşler ile aksonometrik çizimlerin yanısıra projeyi anlatan açıklama metinleriyle verilmiştir.
Müzeler kitabı, mimarlar, mühendisler, şehir plancıları, kentsel tasarımcılar, içmimarlar, peyzaj tasarımcıları için bir başvuru kitabı olmasının yanısıra mimarlık ve tasarım öğrencilerine de Türkiye ve dünyadan seçilmiş projeleri inceleyerek kendi tasarım çalışmalarında yararlanabilecekleri değerli bir kaynak oluşturmaktadır.