Suç Ekonomisi ve Terörün Finansmanı Dr. Önder Yücebaş  - Kitap

Suç Ekonomisi ve Terörün Finansmanı

1. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
299
Barkod:
9786055593377
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Küreselleşme ile birlikte karmaşıklaşan ve yoğunlaşan kazanç sağlamaya yönelik organize suç örgütlerinin terörizmle ilişki içine girdiği ve birlikte küresel bir tehdit halindeki faaliyetlerini örtüştürerek sürdürdüğü günümüzde; suç faaliyetlerinin yarattığı ekonomiye yönelik kavram kargaşasının, boyutunun ve terörizmle finansal ilişkisinin açıklanarak ortaya konulması önem arz etmektedir.
Ekonomik suç kavramı, geniş anlamda, ekonomik amaçlarla gerçekleştirilen yasadışı eylemleri kapsamaktadır. Bu çerçevede ekonomik suçlar; ekonomik çıkar sağlamak amacıyla devletler tarafından yasaklanan yasadışı faaliyetlerin yapılması, yasadışı yöntemlere başvurulması, yasadışı kurumlar oluşturulması ve yasadışı piyasalarda işlem yapılmasını ifade eder. Bu kapsamda, yasalarda suç olarak tanımlanan faaliyetlerden elde edilen ekonomik değerler suç ekonomisini oluşturmaktadır.
Örgütlü suçların bir türü olarak karşımıza çıkan terörizmin tanımlanması; zaman içinde toplumdan topluma, devletten devlete, hatta bir araştırmacıdan diğerine farklılık göstermektedir. Bakış açısına bağlı olarak bazı durumlarda aynı faaliyet, terör faaliyeti veya özgürlük hareketi olarak değerlendirilebilmektedir. Bu nedenle, uluslararası platformda ortak bir terörizm tanımlaması halen yapılamamaktadır. Terörizm konusunda uluslararası kabul edilen realite ise; her ülkenin kendi tanımlaması çerçevesinde, terörizmin finansmanını izleyip tespit ederek bununla mücadele etmesi gerektiğidir.
Bu çalışmada; suç ekonomisinin tanım ve kapsamının belirlenmesi ile terör faaliyetleri açıklanarak finansal kaynaklarının ortaya konulması amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Suç ve Suç Ekonomisinin Hukuki Boyutu
.
Suç Kavram ve Tanımı
.
Suç Tasnifleri
.
Suç Ekonomisi
.
Suç Ekonomisini Oluşturan Suç Türleri
.
Suç Türleri
.
Organize Suç ve Terörizm
.
Organize Suç Kavram ve Tanımı
.
Organize Suç Örgütlerinin Temel Unsurları
.
Organize Suç Örgütlerinin Sınıflandırılması
.
Terörün Finansmanı Ve Örnek Olay İncelemesi
.
Terörün Finansmanı
.
Terörün Finansmanıyla Mücadele
.
Örnek Terör Örgütü İncelemesi