Matematik Tarihi Florian Cajori  - Kitap

Matematik Tarihi

1. Baskı, 
Şubat 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
24x17
Sayfa:
576
Barkod:
9786055164683
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Florian Cajori’nin anıt niteliğindeki bu başyapıtı, basıldığı ilk yıllardan itibaren büyük yankı uyandırmış ve sonrasında sayısız dile çevrilmiştir. Kronolojik olarak kimin neyi, nasıl keşfettiği dışında, Cajori’nin matematikle uğraşan bilim adamlarının özel hayatını, karşılaştıkları güçlükleri ve zaman zaman da birbirleriyle olan çatışmalarını en ince ayrıntısına kadar işlemesi bu kitabı diğer pek çok muadilinden farklı kılmaktadır.
Cajori, matematik tarihine ilişkin ilgi çekici ve güvenilir açıklamalar yaptığı bu tek ciltlik matematik tarihinde devasa büyüklükteki matematiksel dokümanları düzgün akıcı bir hikayeye dönüştürmenin tartışmasız ustası olduğunu gözler önüne sermiştir.
Nasıl matematiksiz bir bilim ve uygarlık tarihi eksik kalır ise Cajori’nin “Matematik Tarihi” olmadan da matematik bilimi eksik kalacaktır. İnsan zihninin en basit olandan en karmaşığa olan yoluculuğunu anlatan bu muazzam eseri ODTÜ Yayıncılık olarak okurlarımıza kazandırmaktan ne kadar gurur duyduğumuzu sözlerle ifade etmek zordur.
Kitapla İlgili Kategoriler