SPK Temel Düzey Müşteri Temsilciliği Lisanslama Sınavlarına Hazırlık Prof. Dr. Aydın Karapınar, Prof. Dr. Rıdvan Bayırlı, Yrd. Doç. Dr. Hasan Bal, Yrd. Doç. Dr. Emine Çına Bal, Yrd. Doç. Dr. Adem Altay  - Kitap
1. Baskı, 
Ekim 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
852
Barkod:
9786054562022
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sermaye Piyasası tarafından sermaye piyasası çalışanlarına getirilen lisans zorunluluğu, sermaye piyasasının gelişimini destekleyici önemli bir adım olmuştur. Bu bağlamda pratik bilgi açısından yeterli olan sermaye piyasası çalışanlarının teorik olarak destek almaya gereksinimleri doğmuştur.
Temel Düzey Müşteri Temsilciliği lisansına sahip olabilmek için, Temel Düzey sınavında belirtilen 6 modülün ya da İleri Düzey sınavında belirtilen 5 modülün her birinden en az 60, ortalama 70 puan alınarak başarılı olunması gerekmektedir. Kitap Temel Düzey sınavında yer alan 6 modül baz alınarak okuyucuya fayda sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Kitapta 58 adet test sorusu bulunmaktadır. 58 test paketinde toplam 1450 adet soru yer almaktadır. Bu soruların 725 adeti açıklamalı çözümlü soru, 725 adedi de denemelerde yer alan sorulardır.
Kitap, okuyucuyu mevzuata boğmadan teorik olarak bu gereksinimi karşılama amacını taşımaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Ekonomi
.
Sermaye Piyasası Mevzuatı ve İlgili Mevzuat
.
Menkul Kıymetler ve Diğer Sermaye Piyasası Araçları
.
Hisse Senedi Piyasaları
.
Tahvil ve Bono Piyasaları
.
İlgili Vergi Mevzuatı
Kitapla İlgili Kategoriler