Akademik Eğitim Uygulamalarında  Özel Alan Çevirisi Teknoloji ve Sosyal Medya Dolunay Kumlu  - Kitap
Akademik Eğitim Uygulamalarında

Özel Alan Çevirisi

Teknoloji ve Sosyal Medya

1. Baskı, 
Ekim 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
156
Barkod:
9786059221870
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
95,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çevirinin akademik eğitim kurumlarında öğretilmesi ile bu eğitim-öğretim sürecinde yer alan araştırmacı öğretim elemanlarının niteliği büyük önem kazanmıştır. Gerçek dünyadaki çeviri uygulamaları ile uyumlu bir yöntemsel çerçeve çizmek kadar bu çerçeveyi sınıfta çevirmen adaylarıyla onların gelecekteki mesleklerine en iyi biçimde hazırlanacakları örneklerle ve sınıf içi uygulamalarla paylaşabilmek de önemlidir. Bu da doğrudan bu uygulamaları çevirmen adaylarının faydasına tasarlayan öğretim elemanının ders işleme biçimine bağlıdır.
Bu kitap günümüzün yoğun teknoloji içeren ve teknolojinin araçlarını sonuna kadar kullanan iş ortamlarında çevirmenleri bekleyen zorlu süreçleri tam da onların anladığı dilden anlatıyor. Çeviride teknoloji kullanımını en iyi izleyebileceğiniz bağlam olarak özel alan metinlerinin (yazılı) çevirisine bilgi teknolojisi ve çeviri araçlarına ek olarak sosyal medya kullanımı ile işlevsellik katıyor. Geleneksel eğitim yöntemleriyle bu yeni yöntemsel bakışı karşılaştırıyor ve sosyal medya kullanımı ile desteklenen bir eğitim programında özel alan çevirisi uygulamalarının faydalarını bizim için somut olarak örneklemiş oluyor.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Özel Alan Çevirisi: Tanımı ve Kapsamı, Akademik Eğitim Süreçleri ve Teknoloji ile Bütünleşmesi
.
Bilgi Teknolojileri ve Sosyal Medyanın Çeviri Eğitimi Uygulamalarındaki Yeri ve Özel Alan Çevirisi Eğitiminde Kullanımı
.
Özel Alan Çevirisi Dersinin Akademik Eğitim Sürecinde Bilgi Teknolojileri ve Sosyal Medya ile Desteklendiği Bir Uygulama Örneği