Genel Tarih Prof. Dr. Ekrem Memiş  - Kitap
3. Baskı, 
Mayıs 2002
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
439
Barkod:
9789756562222
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Günümüz Avrupa Medeniyeti'nin eski Grek ve Roma medeniyetlerinden kaynaklandığı, hemen herkes tarafından kabul edilmektedir. Ancak, Eskiçağ medeniyetleri söz konusu edildiğinde, Eski Doğu 'da ve özellikle de Mısır, Mezopotamya ve Anadolu üçgeninde vücut bulup gelişen medeniyetleri de gözardı etmemek gerekir. Çünkü, Eski Grek ve Roma medeniyetlerine temel teşkil eden her şeyin Eski Doğumdan geldiği, bugün artık bilinmektedir.
Gerçekten, günümüz dünya milletlerinin büyük bir bölümünün kullandığı Latin alfabesi, kökünü, Eski Mezopotamya medeniyetinin yaratılmasında baş rolü oynayan Sümerlerin keşfettiği çivi yazısından almaktadır. Tıp, önce Mısır'da doğmuş, ve gelişmiş, daha sonra bu bilgiler Batı'ya aktanlmışıtr. Astrolojik gözlemlerinde önce Mezopotamya kavimlerinden biri olan Babilliler'de başladığı unutulmamalıdır. İlk dünya haritasın çizenler ve dünyanın yuvarlak olduğunu belgeleyenler de Akkadlardır.
Bugün dünya milletlerinin büyük bir kısmının kullandığı miladi takviminde, İlk kez Mısırlılar tarafından oluşturulduğunu biç kimse inkar etmiyor. Ancak hemen belirtelim ki, büyük bir kısmı ilk kez eski Doğu medeniyetlerinde görülen bu kültür unsurları, Batı medeniyetleri içerisine de girmiş ve asıl gelişmesini burada tamamlamıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tarih İlmi ile İlgili Genel Bilgiler
.
Metod
.
Tarihte Çağ Kavramı ve Türk Tarihinin Çağ Taksimatı
.
Eski Çağ Medeniyetlerine Genel Bir Bakış
.
Eski Çağların Yeni Çağlara Etkisi