Ceza Hukukunda Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Suçları Dr. Sevi Bakım  - Kitap

Ceza Hukukunda Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Suçları

1. Baskı, 
Mayıs 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
354
Barkod:
9786052426777
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
249,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitapta özel yaşam ile haberleşmeye dair genel bilgiler verildikten sonra 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'n da gösterilen haberleşmenin gizliliğini ihlal suçları ele alınmaktadır.
Bu çalışmada Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin Özel Hayatın ve Aile Hayatının Korunması başlıklı 8.maddesinin yorumlanmasına ve uygulanmasına özellikle geniş olarak yer verilmiş. Öte yandan yazar, haberleşme özgürlüğüne yönelik hukuka aykırı müdahalelerin yoğun olduğu günümüzde ihlallerin yeterli ölçüde yargılama konusu olup olmadığını sorgulamakta ve konuya ilişkin içtihatları değerlendirmiş. Haberleşmenin gizliliğinin ihlal edildiği olaylarda Anayasa'nın özel yaşamın gizliliğini düzenleyen 20. ve haberleşme özgürlüğünü düzenleyen 22.maddeleri ışığında Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının hangi koşullarla kullanılacağı da eserde ele alınan konular arasındadır.
Yazar çalışmasında karşılaştırmalı hukuka geniş olarak yer vermekte ve hukukumuzdaki konuya ilişkin suç tanımları ile ilgili hukuki konuları ayrıntılı olarak incelemektedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Özel Hayat ve Haberleşme Hakkında Genel Bilgiler
.
Türk Ceza Kanunu'nda Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Suçları
.
Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Suçlarının Unsurları
.
Suçların Nitelikli Halleri, Özel Görünüş Şekilleri, Yaptırım, Zamanaşımı ve Muhakemeye İlişkin Kurallar
Kitapla İlgili Kategoriler