Tarihsel Gelişim Sürecinde Güncelleştirilmiş Mülteci Hukuku (Dünya'da ve Türkiye'de İlticanın Gelişim Süreci) Prof. Dr. M. Tevfik Odman  - Kitap
Tarihsel Gelişim Sürecinde

Güncelleştirilmiş Mülteci Hukuku

(Dünya'da ve Türkiye'de İlticanın Gelişim Süreci)

1. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x25
Sayfa:
464
Barkod:
9786050505542
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
330,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tarihin derinliklerine kadar uzanan mülteci ve sığınmacı olayları, binlerce yıl toplumları yakından ilgilendirmiştir. Bu olayların içinde yer alan kişilerin yaşadıkları dram geçmişte olduğu gibi günümüzde de tüm ülkeleri ve insanlık âlemini derinden yaralamaktadır. Mülteci ve sığınmacı olaylarından kaynaklanan ve giderek artmakta olan dramatik sorunlar siyasal, sosyal, ekonomik boyutu yanında, ayrıca insan haklan ve insancıl hukuk açısından çeşitli disiplinlere mensup bilim insanları tarafından incelenmekte ve tüm toplumları ilgilendirmeye devam etmektedir.
1951 Sözleşmesi ve bölgesel sözleşmeler ile kurumsal bir yapı içinde çözümlenmeye çalışılan, sığınma ve iltica olaylarından kaynaklanan sorunlar yumağının günümüzde de çözümlemesi oldukça güç gibi görünmektedir. Bu nedenle, mülteci ve sığınmacıların yaşadığı sorunlara çözüm getirebilmek için "United Nations - Birleşmiş Milletler (BM)" başta olmak üzere uluslararası ve bölgesel kuruluşlar çaba harcamakta, ülkeler arasında işbirliği ve koordinasyon sağlanabilmesi ve ortak tedbirler alınabilmesi için çeşitli düzenlemeler yapılmakta, bildiriler yayımlanmakta ve kararlar alınmaktadır. Bu nedenle, kitabın güncelleştirilmesi ihtiyacı ortaya çıkmış.
(Önsözden)
Kitapla İlgili Kategoriler