Sosyal Çalışmaya Giriş Emre Kongar  - Kitap

Sosyal Çalışmaya Giriş

1. Baskı, 
Kasım 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
213
Barkod:
9789944705004
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ankara'daki Üniversitelerin çeşitli sosyal bilim konularına mensup bir grup Öğretim üyesi 1966 yılında "Türk Sosyal Bilimler Derneği" adı ile bir dernek kurmuşlardı. Bu derneğin amacı sosyal bilimlerin gelişmesini ve öğretimini bu dalların en ileri olduğu ülkelerdeki düzeye çıkarmak için çaba göstermekti. Bu çabalardan biri olarak şimdi Sosyal Bilimlere Giriş diye adlandırdığımız bir seri yapıtı yayınlıyoruz.
Ülkemizde olgulara ve onların analizine dayanan sosyal bilimlerin tarihi çok kısadır. Bu konudaki yeni gelişmeler, bunların zaman içinde oluşumları, bugün vardıkları yer, elde edilmiş olan güvenilir bilgiler, çeşitli yaklaşımlar, ülkemizde yapılmış araştırmalar ya da konu ile. ilgili sorunlar bir arada kolayca bulunamamaktadır. Bu nedenle, sosyal bilimlerdeki temel kitaplara büyük ihtiyaç vardır. Bu seri bu ihtiyacı karşılıyacaktır.
Bu serideki her yapıt o konuda uzmanlaşmış bir üniversite öğretim üyesince hazırlanmış, aynı konu ile ilgili iki danışman editörce incelenmiştir. Böylece serinin araştırıcılara, öğrencilere ve her türlü okuyucuya ele aldığı konularda temel bilgiyi hakkıyla sağlıyacağına inanıyoruz. (Editörler)