İslam Borçlar Hukukunda Risk Teorisi ve Rizikolu Akitler Dr. Mehmet Onur  - Kitap

İslam Borçlar Hukukunda Risk Teorisi ve Rizikolu Akitler

1. Baskı, 
Temmuz 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
226
Barkod:
9786059623537
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
210,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İslam hukuku eserlerinde risk, muhatara , gara ve cehalet konuları içerisinde incelenmiş. Nasların doğrudan yasakladığı kumar ve gara içeren akitler yanında, Kur'an ve sünnetin belirlediği genel ilkeler dikkate alınarak müçtehit imamlarca bey akdi bağlamında akit sistematiği oluşturulmuş ve akitler içerisinde akdi fesada götürecek derecede olan tesadüf ve şansa bağlı akitler yasaklanmış. Bu açıdan şans ve tesadüfe dayandırılan birçok akit, akit hürriyeti kapsamında değildir.
Sonuçları tahlil ve tesadüfe dayanan rizikolu akitler, İslam borçlar hukuku ve İslam iktisadı alanında yapılan modern çalışmalarda özellikle sigorta akdi ve teminat mektubu bağlamında ele alınmış ancak bu akitlerde riba yasağı ve gara konusuna yoğunlaşılmış, rizikolu akitlerin klasik literatür bağlamında ve günümüzde nasıl anlaşılması gerektiği üzerinde yeterince durulmamış.
Çağdaş çalışmalarda yeterince işlenmemiş olan bu konuda araştırarak elde edilen bilgilerden hareketle İslam hukuku açısından rizikolu akitleri bir çerçeve içerisine oturtmaya ve bu akitlerin özelliklerini ve rizikolu yönlerini ortaya koymak suretiyle bu sözleşmeler hakkında sonuçlar ortaya koymaya çaba gösterilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İslam Hukukunda Akit Sistematiği
.
Risk Teorisi
.
Klasik Fıkıh Eserlerinde Rizikolu Akitler
.
Çağdaş Eserlerde Rizikolu Akitler