Açıklamalı – Gerekçeli Devlet Memurları Kanunu Kemalettin Alikaşifoğlu  - Kitap
Açıklamalı – Gerekçeli

Devlet Memurları Kanunu

1. Baskı, 
Nisan 2002
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1056
Barkod:
9789753474757
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Genel ve katma bütçeli kurumlar ve özel idareler yanında belediyeler ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda çalışan memurlar hakkında uygulanan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu yayınlandığı tarihten bugüne kadar 122 defa değişikliğe uğramıştır.
Bu düzenlemelerin bir kısmı doğrudan 657 sayılı Kanunda yapılırken, diğer bir bölümü başka konuları içeren kanun ve kanun hükmünde kararnamelerle yapılmıştır. O nedenle Devlet Memurları Kanununa ilişkin maddeleri sağlıklı bir şekilde yorumlamak, yıllardan beri bu işle uğraşanlar için dahi büyük bir zorluk oluşturmaktadır. Bu eserde, yapılan tüm değişiklikler büyük bir titizlikle incelenerek eklenmiştir.
Yapıtta, 657 sayılı devlet memurları kanununun geneli üzerinde bilgiler, madde düzeyinde açıklamalar, değişiklikleri ile birlikte tüm madde gerekçeleri, yürürlükte bulunan maddelerin içeriğini açıklar nitelikte olmadığından, bu durumda TBMM İhtisas Komisyonları Raporları, konuya ilişkin yargı kararları, bugün için de geçerliliğini koruyan Maliye Bakanlığının Devlet Memurları Kanununa ilişkin Genel Tebliğleri, ilgili yasa ve yönetmelikler yer almaktadır.
Bu kitap, genel ve katma bütçeli kurumlarla, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşların ve kefalet sandıklarının asli ve sürekli olarak çalışanları ve ayrıca il özel idareleri ve belediyelerde görevli personeli yakından ilgilendirmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kapsam, Amaç, Temel İlkeler, İstihdam Şekilleri
.
Ödevler ve Sorumluluklar
.
Genel Haklar
.
Yasaklar
.
Sınıflandırma
.
Devlet Memurluğuna Alınma
.
Hizmet Şartları ve Şekilleri
.
Memurluğun Sona Ermesi
.
Siciller
.
Disiplin
.
Mali Hükümler
.
Sosyal Haklar ve Yardımlar
.
Devlet Memurlarının Yetiştirilmesi