KPSS Tarih Soru Bankası Turgut Meşe  - Kitap

KPSS Tarih Soru Bankası

Turgut Meşe (Editör)

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x22
Sayfa:
501
Barkod:
9786055001506
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
KPSS Genel Kültür alanında yer alan tarih soruları birçok aday için zorluk derecesi yüksek ve belirleyici bir özellik taşımaktadır. Tarih bilgisine yalnızca konu çalışıp sahip olunamayacağını tüm adayların bilmesi gerekir. Geniş bir konu yelpazesine sahip olan "soru bankalarını" çözmek, adaylarımızın hem tarihi gelişmelere aşina olmasını hem de soru pratiğini geliştirmelerini sağlayacaktır.
Yeni baskısı yapılan Tarih Soru Bankası kitabı, çoktan seçmeli sorularla birlikte, çıkmış sorulara paralel bilgiler, soru-cevap, kontrol tablosu, eşleştirme, doğru/yanlış, boşluk doldurma gibi etkinliklerle donatılmıştır.
Bu kitapta ÖSYM'nin sınav kapsamına aldığı tüm konulara yer verilmiştir. Daha önce sınav müfredatında olmayan Osmanlı Siyasi Tarihi ile Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi konuları da eksiksiz bir şekilde ele alınmıştır. Sonuç olarak, sınavın daha geniş bir çalışma alanı oluşturduğu görülmektedir. Bu geniş çalışma alanında adaylarımızın tarih öğrenmeye daha fazla zaman ayırmaya, tarih sorularının mantığını kavramaya ve yeter ölçüde soru pratiği yapmaya ihtiyaçları olacaktır.
Kitapla İlgili Kategoriler