Bilânço Esasına Göre Defter Tutan İşletmelerde Vergi Usul Kanunu ve Enflasyon Muhasebesi Uygulamasına Göre Dönemsonu İşlemleri Muhasebesi  V.U.K Hükümlerine Göre Değerleme İşlemleri Enflasyon Düzeltmesi İşlemleri Tüm Konular İçin Örnekli Açıklamalar Doç. Dr. Mehmet Özbirecikli  - Kitap
Bilânço Esasına Göre Defter Tutan İşletmelerde Vergi Usul Kanunu ve Enflasyon Muhasebesi Uygulamasına Göre

Dönemsonu İşlemleri Muhasebesi

V.U.K Hükümlerine Göre Değerleme İşlemleri Enflasyon Düzeltmesi İşlemleri Tüm Konular İçin Örnekli Açıklamalar

5. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
217
Barkod:
9789758969241
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
19,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dönem sonu işlemlerinin başlı başına bir ders konusu olması; Tek Düzen Hesap Planı'nda yer alan her bir kalemi dönem sonu işlemleri açısından örneklerle tek tek ele alan bu kitabın hazırlanmasına vesile olmuştur.
Kitabın bu baskısında da hesap kalemleri için dönem sonunda yapılacak işlemler sadece Vergi Usul Kanunu (VUK) hükümlerine göre ele alınmış olup, belirli kıstaslara aşan büyüklükte şirketlerin vergi muhasebesi uygulamaları haricinde tabi olduğu Türkiye Muhasebe Standartları (TMS)'nin ölçüm esasları ele alınmamıştır.
Kitapta yer alan bazı örnekler işletmelerde meydana gelen gerçek işlemlerden, bazıları ise muhasebe bilim dalındaki hocalarımın ve meslektaşlarımın değerli eserlerinden yararlanılarak oluşturulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Aktif Bilânço Kalemlerine İlişkin Dönem Sonu İşlemleri
.
Pasif Bilânço Kalemlerine İlişkin Dönem Sonu İşlemleri
.
Gelir ve Gider Hesaplarına İlişkin Dönem Sonu İşlemleri