Eczacıbaşı Sanat Ansiklopedisi Yazar Belirtilmemiş  - Kitap

Eczacıbaşı Sanat Ansiklopedisi

2. Baskı, 
Haziran 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
23x29
Sayfa:
1716
Barkod:
9789944757096
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bazıları, 250 kadar saygın araştırmacının özgün olarak yazdığı, bazıları ise uluslararası kaynaklardan derlenmiş 4400 maddeden oluşan üç ciltlik ansiklopedi, resim, heykel ve mimarlık üzerine, bu kapsamda hazırlanmış ilk özgün Türkçe kaynak niteliğindedir. Yayımlanmasının üzerinden geçen on yılı aşkın sürede benzersizliğini koruyan yapıt, yeniden gözden geçirilerek, güncellenerek, madde sayısı artırılarak ve yepyeni tasarımıyla tekrar basılmıştır.
Resim, heykel ve mimarlığın yanısıra arkeoloji, ciltçilik, dokuma, endüstri tasarımı, fotoğrafçılık, grafik tasarım, halı, hat, karikatür, minyatür, mühür, onarım ve koruma, prehistorya, seramik, sikke, tiyatro–sahne tasarımı ve kostüm gibi genel konuların, uzmanları tarafından ayrıntılı olarak ele alındığı ansiklopedi, özellikle sanat ve arkeoloji alanındaki yeni gelişmelerle zenginleştirilmiştir.
Yapıtta ayrıca, uygarlıklar, ülke mimarlık ve sanatları; sanat ve mimarlık akımları, üslupları, okul ve grupları; mimar, sanatçı ve sanat tarihçilerinin yaşam öyküleri; sanat ve mimarlık teknolojisinin yanısıra Türkiye'deki tarihsel yerleşmeler, bölgeler ve iller de yer almaktadır. Batılı kaynaklarda çok sınırlı yer verilen İslam ve Doğu ülkeleri sanatları ile neredeyse hiç yer verilmeyen Türk sanatları ve mimarlığını dünya sanat ve mimarlığıyla harmanlayarak sunan yapıt, bu yönüyle de başlı başına bir dev eser. Metinlerle bağlantılı düzenlenmiş "Sanat Yapıtları Kaynakçası" yaklaşık 3700 kitap, makale ve tezi içermesiyle bu alanda yapılacak araştırmalar için bulunmaz bir kaynakça sunmaktadır. En sonda yer alan, İngilizce–Türkçe, Fransızca–Türkçe ve Almanca–Türkçe olmak üzere üç dildeki "Terim Sözlüğü" de, hem kaynaktan faydalanacaklar için yol gösterici hem de dilimizde henüz gerçekleştirilmemiş karşılaştırmalı sanat sözlüğü açığını kapatmak için bir adım niteliğindedir.
Eczacıbaşı Sanat Ansiklopedisi, sanatçılar, sanat tarihçileri, araştırmacılar için akademik referanslı güvenilir bir temel eser olmasının yanısıra sanat ve kültürle ilgilenen herkes için kolay anlaşılır bir uzman rehberdir.