Yeraltı Suyu R. Allan Freeze, John A Cherry  - Kitap
1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
600
Barkod:
9789758640607
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Fiyatı:
170,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapla, yeraltı suyu incelemelerine uygun bir eser ortaya konmaya çalışılmıştır. Jeoloji ve hidrolojiyi, fizik ve kimyayı, fen ve mühendisliği geçmişte olduğundan daha ileri düzeyde ve bilinçli olarak birleştirmeye teşebbüs edilmiştir.
Bu kitap, genellikle jeoloji mühendisliği veya inşaat mühendisliği lisans programlarının üçüncü veya dördüncü yıllarında okutulan giriş seviyesindeki yeraltı suyu derslerinde okutulmak üzere tasarlanmıştır. Amaç, dersin okutucusuna bir sömestirlik sürede okutacağı derse iskelet oluşturacak bölüm veya altbölümleri kendine göre seçebileceği geniş bir yeraltı suyu konuları yelpazesi sunmaktır.
Giriş düzeyindeki bir yeraltı suyu çalışması için jeoloji, fizik, kimya ve matematiğin temel prensiplerinin iyi anlaşılmış olması gerekir. Bu kitap, sayılan bu konuları normalde üniversite birinci sınıfta öğrenmiş olan öğrenciler için tasarlanmıştır. Yeraltı suyunda uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için daha ileri düzeyde matematik gerekli ise de, bu kitabın bahsettiğimiz arka plan bilgisine sahip olmayan Öğrencilerin yeraltı suyu akışının temel fiziksel ilkelerini anlamasına yardımcı olmada bir rehber olması ümit edilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Fiziksel Özellikler ve İlkeler
.
Kimyasal Özellikler ve İlkeler
.
Yeraltı Suyu Jeolojisi
.
Akım Ağları
.
Yeraltı Suyu ve Hidrolojik Döngü
.
Doğal Yeraltı Suyunun Kimyasal Evrimi
.
Yeraltı Suyu Kaynak Değerlendirmesi
.
Yeraltı Suyu Kirlenmesi
.
Yeraltı Suyu ve Jeoteknik Problemler
.
Yeraltı Suyu ve Jeolojik Süreçler