Bilgi Plan Rapor(BPR) Yönetim İşletim Sistemi Açısından İlçe BPR Yönetim Sistemi Öğr. Gör. Emre Arslan  - Kitap

Bilgi Plan Rapor(BPR) Yönetim İşletim Sistemi Açısından İlçe BPR Yönetim Sistemi

1. Baskı, 
Ocak 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
103
Barkod:
9786057786647
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
175,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bilgi Plan ve Rapor (BPR) bir sistemin ifadesidir. Bu kavramlar ayrı ayrı düşünüldüğü zaman BPR sisteminin amacına hizmet etmemektedir. Fakat üçünü bir arada bir sistem halinde düşündüğümüz zaman önemi ortaya çıkmaktadır. En sade şekilde baktığımızda; bilgi ile hazırlık, plan ile uygulama ve rapor ile değerlendirme anlaşılır. İnsanlar yaşamlarının her aşamasında bilgi plan ve raporu bilerek veya bilmeyerek kullanmaktadırlar.
Günümüzde örgütlerin daha karmaşık bir yapıya bürünmesi nedeniyle daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır. Fakat bu bilgiler karışık halde bulunmaktadır. Bilgiler ancak sistematize edilerek etkili ve verimli kullanılabilir.
Plan, örgütte ne yapılacağına, kimin yapacağına, ne zaman yapacağına ve nasıl yapacağına ilişkin kararların önceden belirlenmesidir. Yönetici planlama işlevini yerine getirirken temel olarak hedef ve amaçları ortaya koyar, alternatifler tespit eder ve bunlar arasından uygun olanını seçer. Planlama işlevinin amaçlara ulaşması bir önceki aşama olan bilgi aşamasına bağlıdır.
(Tanıtım Bülteninden)