Eğitim Felsefesi İbrahim Arslanoğlu  - Kitap

Eğitim Felsefesi

2. Baskı, 
Şubat 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
336
Barkod:
9786051333311
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
203,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitabın bu baskısına, birinci baskıda olmayan İbn Haldun ve Ziya Gökalp konuları eklenmiş.
Türkiye'de yazılan eğitim felsefesi kitaplarında, hep Batıdaki filozoflar işlenip Türk Eğitim Sisteminin gelişmesine etki eden Türk eğitim düşünürleri ders konusu yapılmıyor. Oysa bu kitapta, Yusuf Has Hacip, Farabi, İbn Sina ve Şeyh Bedrettin gibi filozoflar ile Mevlana, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre gibi mutasavvıflar da yer almış.
Bu kitapta eğitim sorunları, ele alınıp tartışılarak çözüm yolları gösterilmeye çalışılmış Bu baskıda, bunlar, güncellenerek yenilenmiş. Bununla ilgili olarak, ilk baskıda, giriş kısmında yer alan Türk Eğitim Sistemine Felsefi Yaklaşım konusu, kitabın sonundaki ekler kısmına alınmış.
Kitapta, filozoflara ait özlü sözler ile okuma parçaları ve filozoflar geçidi yer almaktadır. Bunlar hem öğrenmeyi kolaylaştıracak hem de öğrencilerin bunlardan zevk alarak eğitilmelerini sağlayacaktır.
Kitabın en önemli özelliklerinden biri, dilinin son derece sade ve anlaşılır olmasıdır. Bu durum, öğrenci başarısını büyük ölçüde etkiler. Nitekim pek çok okur, yazarın bir başka ders kitabını, zevkle okuduklarını ve dilini çok akıcı bulduklarını söylemişlerdir.
(Tanıtım Bülteninden)