Sosyal Bilgilerin Temelleri Refik Turan, Kadir Ulusoy  - Kitap

Sosyal Bilgilerin Temelleri

Refik Turan, (Editör)Kadir Ulusoy (Editör)

4. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
431
Barkod:
9786053642220
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sosyal bilgiler öğretmenliği programında, birinci sınıf öğrencilerimiz için sosyal bilimler / sosyal bilgiler, sosyal bilgilerin içeriği ile disiplinlerini öğretmek ve bu disiplinlerin sosyal bilgiler öğretimindeki yeri ile ilgili bilgi vermek amacıyla "Sosyal Bilgilerin Temelleri" adlı bir ders bulunmaktadır.
Hazırladığımız bu kitabın; hem sosyal bilgilerin temelleri, hem de sosyal bilgiler öğretimi ve sosyal bilgiler öğretimi programındaki özel öğretim yöntemleri derslerine kaynaklık etmesi temel hedef olmuştur. İçerik olarak oldukça zengin olan kitabımızın sosyal bilgiler öğretimi ile ilgili önemli bir eksikliği tamamlayacağını düşünüyoruz.
18 bölümden oluşan kitabımız da; sosyal bilgilerin anlamı, dünü-bugünü-yarını, Türk eğitim tarihinde sosyal bilgiler eğitimi, sosyal bilgiler öğretiminde müzeler, sosyal bilgiler öğretimi alanında yapılan çalışmalar, sosyal bilgiler felsefesi boyutu ve tarih, coğrafya, sosyoloji, hukuk, ekonomi, uluslararası ilişkiler gibi disiplinlerin sosyal bilgiler içindeki yeri ve önemine değinilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sosyal Öğretiminin Dünü Bugünü ve Yarını
.
Türk Eğitim Tarihinde Sosyal Bilgiler Eğitimi
.
Sosyal Bilgiler Disiplininde Tarihin Yeri ve Önemi
.
Sosyal Bilgiler Disiplininde Coğrafyanın Yeri ve Önemi
.
Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitiminin Sosyal Bilgiler Öğretimindeki Yeri
.
Sosyal Bilgiler Disiplininde Sosyolojinin Yeri ve Önemi